Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 09:28 6 051 17

Ненчев: Румен Радев е препоръчал двигателите на МиГ-овете да се ремонтират в Полша

  • миг-
  • николай ненчев-
  • румен радев-
  • изтребители

Николай Ненчев беше обвинен за престъпление по служба по повод договора за ремонт на двигателите, тъй като по този начин е ощетил нашата армия и фирмата „РСК МиГ”

Ненчев: Румен Радев е препоръчал двигателите на МиГ-овете да се ремонтират в Полша - 1

Новоизбраният президент ген. Румен Радев е препоръчал на Министерство на отбраната да ремонтира двигателите на самолетите МиГ-29 в Полша, за да се търси „диверсификация”. Това стана ясно от експертиза, показана в студиото на „Тази сутрин” по бТВ от военния министър в оставка Николай Ненчев.

Ненчев беше обвинен за престъпление по служба по повод договора за ремонт на двигателите, тъй като по този начин е ощетил нашата армия и фирмата „РСК МиГ”.

„В тази експертиза се отправя съвет към мен аз да търся алтернативи за тези двигатели и направо ми се препоръчва Полша. Експертизата ми е дадена от ръководителя на делегацията на България в Полша и е подписана от него – ген. Румен Радев”, поясни Ненчев.

„Докладната е от 2014 г. и тя е към Ангел Найденов, но стои в архива. Изготвена е от Румен Радев и е абсолютно прав в този случай – придържал съм се към тази експертиза”, каза още Ненчев.

По думите му когато се Министерството на отбраната се обърнало за първи път към Полша станало ясно, че ремонтът на МиГ-овете ще бъде доста по-евтин и ще се изпълни в по-кратки срокове.

Ненчев отхвърли и твърденията на прокуратурата, че с действията си е намалил летателните часове на българските Военновъздушни сили, тъй като по негово време е имало повече самолети, на които да се тренира.

„В първия момент, когато получих обвинението си мислех, че руската прокуратура ме обвинява”, каза още Ненчев.

По повод твърденията, че военният министър в оставка прави всичко възможно, за да отдалечи страната от Русия, Ненчев каза, че се съобразява с правилата на НАТО и Европейския съюз. „Там се казва, че трябва да се избягва всяка една зависимост от Русия”, поясни Ненчев.

Според него зад ремонта на двигателите стоят много силни лобита и Ненчев е засегнал интересите им, възлагайки поръчката на Полша.

По повод второто обвинение, което Ненчев получи за възложена обществена поръчка за направата на униформи, той поясни, че всичко се е случило в рамките на закона. По думите му фирмата, която е спечелила обществената поръчка се е отказала и по закон втората фирма, която се е класирала, поема поръчката.

От своя страна Николай Ненчев показа други документи, които показват разликите в харчене на пари на Министерство на отбраната при предишни министри и при него. Изхарчените суми са доста по-малко, без да има спад на качеството.

„Прокуратурата трябва да види кой стои зад тези поръчки. За най-голямо съжаление мафията в България ме атакува чрез българския главен прокурор”, смята Ненчев.

„Аз съм силен човек, няма да ме пречупят, не се страхувам от главния прокурор”, допълни военният министър в оставка.

„Едно много ме безпокои, че по време на това разследване са използвани специални разузнавателни средства т.е. подслушване и следене на министъра на отбраната, което пряко касае националната ни сигурност”, категоричен е Ненчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    9 7 Отговор
    Ако това е вярно, поздравявам Радев!
  • 2 Мършата

    6 20 Отговор
    Мечтая да видя нашите летци на Ф-35 или Ф-22, което не е невъзможно при следващо правителство на ПП ГЕРБ, стига вече са рискували на тези стари боклуци!

    Коментиран от #9

  • 3 1914

    9 18 Отговор
    Да ама сега всички русофили ще ти кажат, че Ф-22 и Ф-35 не са хубави! Има едно СУ-43 което ще се произвежда от 2076г. То е страхотно!!!!
  • 4 Д'Мин

    15 5 Отговор
    Ф22 през крив макарон! Той не е предназначен за износ! А на Ненчев все другите му са виновни. И в крайна сметка пак руснаците ще ни оправят двигателите.
  • 5 прост

    13 7 Отговор
    Г-н, Ненчев, спрете да се оправдавате и плачете като ученички и що като Ви е препоръчал па вие скочихте и то не бяха хвалби от Борисов то не бяха търкания на задници в асфалта. Понесете си отговорността като мъж и в затвора има хора. Но Вие обявявате за Капо ди тути Капи главния прокурор? Прокуратурата е независима и ако мафията управлява чрез главния прокурор то това означава , че той е глава на мафията???

    Коментиран от #10

  • 6 НИКОЙ

    7 7 Отговор
    Значи експертна оценка каде да се правят миговете е направил или подписал Радев и обвиняват Нанчев за това. Поръчката за униформите е спечелена от държавна фирма и това е проблем май че не частник русофил маи
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ник

    9 5 Отговор
    Нещо ми мирише на оправдания...
    Изпитвам изключителна ненавист към хора, които се оправдават с подчинените си.
  • 9 Ник

    18 6 Отговор

    До коментар #2 от "Мършата":

    Няма как да стане твоята и за самолетите и за ГЕРБ :-))
    Ф22 не е търговски модел, а Ф35 струва 2 пъти повече като цена и като разходи за експлоатация от останалите производители. Освен това Ф35 дава такива дефекти, че не знам да ли си заслужава въобще да се мисли за него.
    Второ ГЕРБ са се договорили за американските консерви Ф16 които подчертавам са спрени от производство доста отдавна. Цената, на която ни се предлагат са като за нов Грипен, което ме кара да искам Борисов и компания да влязат в затвора до живот.
  • 10 Ник

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "прост":

    Искаш да прояви мъжество ...
    Че къде от това правителство имаше мъже :-))
    То се оказа че и Бай Х не точно Х, а ми си е чиста ХХХ
  • 11 Guest

    9 5 Отговор
    Тарикат с тарикат...
    Препоръчал.....ама не си е сложил подписа нийде....Ненчев Ненчев.... и ти една Бъчварова №2 само глупости почнахте да говорите напоследък..
  • 12 Трол

    8 3 Отговор
    Сключили сме договор за ремонт на двигатели на изтребителите ни МиГ-29 с руския консорциум РСК МиГ. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред bTV по адрес на бившия командир на ВВС Румен Радев.
    Козяшките тролове да не се ослушват а да си защитят надниците!
  • 13 НИКОЙ

    7 4 Отговор
    Ник бай х.. Излезна повече мъж от колкото всички мъже от червената ти пратия барабар с Нинова щото май тя е най- мъж от всичките ви комуняги

    Коментиран от #15

  • 14 Родопеев

    3 2 Отговор
    Ако се окаже че Радев е провал и приказките против Бойко се окажат меко казани "некоректни" ще хуля и проклинам завинаги българското простолюдие
  • 15 Ник

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "НИКОЙ":

    Всеки който не харесва Борисов задължително ли е да е червен?
    - Аз мисля че не! Що се отнася до така нареченото мъжкарско поведение на Борисов ... тук вече може да поспорим!
    Той е мъжкар само когато около него няма мъже.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тъпо

    1 0 Отговор
    журналисти, не се досещат, че тогава Радев е бил подчинен на този пишман министър. Вярно е едно, и тогава, и сега Нинчо е един прост кадър на ББ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове