5 593 1

Шофьорите да внимават, страната е покрита със снежна покривка

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Със снежна покривка е по-голямата част от страната тази сутрин. Най-много сняг е навалял във Видин, където снежната покривка е от 8 см., в София е 5 см.

В сила през целия ден е жълт код – предупреждението е за сняг, а в Източна България – и за силен вятър. Най-силни ще са поривите по Черноморието, където се очаква скорост до 60-80 км/ч.

Температурите ще продължат да се понижават и в сряда и четвъртък ще паднат до около минус 10 градуса на някои места.

Целият снеговалеж се е преместил към Западна България и обилен сняг вали в Софийска област. Машините са на терен". Това заяви Георги Тотев от АПИ в ефира на БНТ. Тепърва предстои най-тежката ситуация в Западна България посочи още той и добави, че в планинските участъци трябва да се шофира с повишено внимание. Всички пътища са обработени и шофьорите, оборудвани за зимни условия, могат да пътуват, но обилният снеговалеж води до загуба на видимост. При възможност водачите могат да изчакат до днес следобед и тогава да тръгват, посъветва Тотев.

Агенция пътна инфраструктура забрани движението на товарни автомобили по пътя Батак – Доспат и Белово – Юндола. Ограничено е движението и през Троянския проход. За всички моторни средства са затворени проходите Вълбишки, Златишки. На „Вратник” е забранено е движението на МПС над 10 т;„Дюлински” - забранено е движението на МПС над 3,5 т; „Пампорово” - забранено е движението на МПС над 3,5 т; „Петрохан” - забранено е движението на МПС над 12 т; „Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т; „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

Опасност от падащи камъни има на Искърско дефиле; Кресненско дефиле; проход на Републиката; път І-1 /Е-79/ Мездра-Ботевград и Видин-Монтана; път I-4 София-Варна при с. Пролаз и Коритна-Български Извор-Микре; път I-5 /Е 85/ В. Търново-Дряново-Габрово-Шипка; път І-6 София-Карлово-Бургас, проходи „Козница” и „Стражата”; път ІІ-19 Симитли- Г. Делчев; път II-35 Троян-Кърнаре; път II-37 Пещера-Батак-Ш. Поляна; път ІІ-62 Самоков-Дупница /местност Дервена/; път ІІ-82 Самоков-София /Г.Окол-Пасарел-Кокаляне/; път II-84 Варвара-гара Костандово /кръстовище за Св. Петка/; път ІІ-86 Асеновград-Смолян; път ІІІ-102 Превала-Монтана; път ІІІ-104 Бобошево-Четирци; път ІІІ-107 Рила-Рилски Манастир; път ІІІ-488 Градец-Ичера-Сливен; път ІІІ-601 Горановци-Олтоманци; път ІІІ-606 в района на Копривщица; път ІІІ-622 Друмохар-Ваксево; път III-842 Юндола-Голямо Белово; път ІІІ-861 Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец; път ІІІ-865; Стояново-Ардино; път ІІІ-866 Смолян-Кричим-Стамболийски-път І-8; път ІІІ-3011 стената на яз. „Ал. Стамболийски”; път ІІІ-8611 Белица-Загражден, всички пътища на област Смолян; път II-55 от км 34+900 до км 45+000 на Прохода на Републиката има опасност от свличане на скални и земни маси; път ІІ-73 Шумен-Карнобат има опасност от свличане на скални и земни маси. Шофьорите да се движат с повишено внимание по тези участъци.


София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • пипи
    Отговор
    1 11:18  29.11.16
    Какви глупости говорят от АПИ,хората се пребиват,не ги е срам!!!!С какво повишените цени на винетките се отразиха на поддържането?????С нищо-тези пари се откраднаха!!!!

Напиши коментар:


Публикувай