1 324 1

Скандал изригна за имот на военното министерство

Зам.-министър: Няма нищо тайно в търга за имот на военното министерство, Кадиев: Това е 100% измама

Скандал изригна за имот на военното министерство
Калина Петрова

"Няма нищо тайно в търга за имот на военното министерство". Това обяви в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Изказването дойде, след като независимият депутат Георги Кадиев сигнализира за съмнителен търг с имот на министерството в столичния квартал "Младост". Обявената начална цена е в пъти по-ниска от пазарната, а търгът за продажбата е насрочен за предпоследния работен ден на годината.

Запрянов подчерта, че министерството притежава над 1000 излишни имота, за чиято поддръжка годишно се харчат милиони левове.

"Тази продажба е стопроцентова измама. Тези затворени поръчки винаги са били проблем", заяви самият Кадиев, като допълни, че файлът за продажбата на сайта на министерството е именуван с думите "тайно" и "продажба".

"Първо е обявено на 21 ноември, след като Бойко Борисов обяви, че подава оставка. Тогава изведнъж ведомството на Ненчев започва да движи далаверата. Търгът е на 29 декември, стартовата цена се води на 35 евро на квадратен метър. Така е направен търгът, че никой да не разбере за него, никой не знае какво пише в документавията", заяви Кадиев.

"Тези затворени обществени поръчки на Министерството на отбраната винаги са били проблем. Около 6 декара от парцела остават за ведомството. Едно време там е бил гарнизонен арест. Доколкото знам там има 5 постройки. Отговорността носи един земеделец в министерството. Градинките в "Младост" които са спорни, които искаме да спасим, са общо около 14 декара. Те трябва да бъдат прехвърлени към Столична община и тя просто може да ги спаси съвсем лесно така", смята политикът.

"За търга разбрах от сайта на министерството на отбраната. Жена се обърна към мен чрез "Фейсбук", оказа се, че е брокер на имоти, който понякога проверява имотите от сайта на отбраната, тъй като както тя се изрази "има интересни обяви". Тя ми прати скицата на имота и ми каза, че това според нея е абсолютна далавера. Тя няколко пъти е участвала в търг на Министерството на отбраната и никога не е печелила, но и никога не е получавала документи, кой е спечелил, кой е участвал и за каква цена е закупил имота", каза той.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 09:47  29.11.16
    Тази държава от оправяне и тайни лека полека си отива. Институциите вместо да спазват законите и фундаменталните човешки права, генерират престъпност и ... тайни. Няма да се учудя ако Милиционерското министерство, Прокуратурата и Съда са институциите генерирали най-много тайни.

Напиши коментар:


Публикувай