869 1

100 училища с електронни дневници

Милена Богданова

В 100 училища в страната ще бъдат въведени електронни дневници. Това ще стане най-рано през втория срок, т.е. в началото на 2017 г. „Дневниците ще са аналогични на хартиените, т.е. в тях ще се нанасят оценки, отсъствия, забележки и други. Идеята е педагогическите колективи постепенно да започнат да работят само с електронните варианти”, каза заместник-министър Диян Стаматов по време на конференция за качествено образование, организирана от Българската асоциация на частните училища.

Софтуеърът за тях ще се покрие от бюджета на министерството и ще влезе във всички училища в края на 2017 г. „Първо ще тестваме тази онлайн система в 100 училища, за да видим кои функционалности са работещи и с кои учителите имат затруднения. Преди въвеждането на електронните дневници ще бъдат направени обучения на директорите и педагогическите колективи за работа с тях”, уточни той.

Електронните дневници ще бъдат насочени и към родителите. Те ще позволяват оценките или отсъствията на децата да се виждат още от нанасянето им.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • прогрес
    Отговор
    1 16:44  29.11.16
    Едно време ги крадяхме, късахме страници от дневниците, носихме си ги с нас по кафенетата да не ни пишат отсъствия, сега ще трябва да се хакват!

Напиши коментар:


Публикувай