1 257 0

Приемат молби за безплатни винетки

Приемат молби за безплатни винетки
Стефанаки Йоанис

От 1 декември стартира приемането на молби-декларации за издаване на безплатни винетни стикери за хора с увреждания. Това съобщи шефката на териториалната дирекция „Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева.

За настоящата година в общинските служби на територията на Пловдив са били подадени 11 867 заявления, а служителите са раздали 11 515 безплатни винетни стикера на правоимащите. Разликата е заради получени откази по различни причини.

Обикновено това са хора, които не отговарят на изискванията, поясни Донка Аргирова, началник-отдел „Хора с увреждания и социални услуги”. Най-честите причини за отказите са заради това, че колата е лизингова или мощността на двигателя надхвърля ограничението за обем на двигателя до 2000 куб. см и мощност до 117,64 KwH, или 160 конски сили.

Според разпоредбите право на безплатни винетки имат лицата с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност и семейства с деца с увреждания при положение, че в талона на автомобила е вписано името на детето и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.

България

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай