765 0

29 ноември: България в снимки

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Работник украсява Коледната елха на столицата. Тя е живо дърво, посадено в парка на НДК.

Снимка: БТА

Въпреки снеговалежа, полетите от и до летище „София” се изпълняват по график.

Снимка: БТА

Тактико-специално занятие на военномедицински отряд за бързо реагиране към Военномедицинска академия /ВМА/ в полеви условия се състоя в района на военно формирование 24 900 - летище "Враждебна". Медицинските екипи на отряда демонстрираха възможностите за реагиране при ликвидиране на последствията от бедствени ситуации с много пострадали при авиационно събитие и осъществяване на спасителни, неотложни медицински дейности и евакуация на пострадали по въздух при есенно-зимни условия.

Снимка: БТА

Паметник на загиналите полицаи при изпълнение на служебния им дълг бе открит в градинката на столичната църква "Св. Седмочисленици". На тържествения ритуал присъстваха представители на ръководството на МВР, на Столична община, на Асоциацията на полицейските началници, и много граждани.

Снимка: БТА

В Националия дворец на културата бе открит Националния форум "Библиотеките днес". На форума ще бъдат обсъдени новите възможности на библиотеките в информационното общество на XXI в., перспективите за развитието им като центрове на местните общности, както и ролята им в предоставянето на достъп до информация и електронни услуги, образование, култура и учене през целия живот. На снимката: ректорът на Университет по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) Стоян Денчев (в средата) изпълнителния директор на Фонд „13 века България“ Митко Тодоров (дясно).

Снимка: БТА

На церемония в Националната галерия - "Двореца", министърът на културата в оставка Вежди Рашидов връчи отличия "Златен век" на изтъкнати личности, допринесли за развитието на българската култура и национална идентичност. На снимката: Стоян Алексиев получава отличието си.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай