1 188 4

Наградиха 294 полицаи, овладели ситуацията в Харманли

Наградиха 294 полицаи, овладели ситуацията в Харманли
Снимка:БТА
Калина Петрова

Със заповед на министър Румяна Бъчварова и по предложение на министър-председателя Бойко Борисов, 294 полицейски служители са отличени с индивидуална парична награда.

Мотивът за това е своевременното създаване на организация за възстановяването и опазването на обществения ред на територията на Регистрационно-приемателния център в Харманли, както и за проявения висок професионализъм при изпълнение на задълженията.

Благодарение на техните действия не бе допуснато извършване на правонарушения в центъра, както и разрастване на ескалиралите протестни действия на близо 2000 чужди граждани, изразяващи се в палене на огньове, унищожаване и увреждане на държавно имущество, хвърляне на камъни и предмети срещу полицейските служители. В резултат на своевременната и професионална намеса на пристигналите на място полицейски екипи бе постигнато възстановяването на обществения ред в центъра. Не бе допуснато и ескалирането на напрежението сред гражданите на Харманли.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ник
  Отговор
  1 13:17  30.11.16
  Не ме разбирайте погрешно, но това не им ли е работата?

  Коментиран от #3

 • Gost
  Отговор
  2 13:24  30.11.16
  А бе добре са им дали предвид високата публична чувствителснот. Проблемът е в циганите и арабите. Не им е мястото тук. Това е! Може да погледнем от хубавата страна и да се поучим как се гонят народни интереси. Когато бяха обградили парламента с белия автобус, трябваше да ги линчуват и пребият с камъни. Защото управниците няма да усмислят колко културен народ и какви мирни демострации правим. Ако тълпата беше като тези м....ли, нямаше да има парламент и жълти павета, а голяма жълта мемориална плоча.
 • F off
  Отговор
  3 14:17  30.11.16

  До коментар #1 от "Ник":

  Когато вършиш работата си с дрехи на 5 години, оръжие на 40г, оборудване на 20 и автомобили на 25, когато не ти плащат извънредния труд заради малоумна наредба, която е оборена в съда, но МВР мълчи и продъжава по старому, мисля, че някакви смешни пари от награда са най-малкото което може да се даде!
 • ХАСАН
  Отговор
  4 16:00  30.11.16
  Браао--така трябва!!аз съм за това да има ред и дисциплина!! Не може щом една страна ти е дала подслон и храна да правиш размирици!

Напиши коментар:


Публикувай