Last news in Fakti

30 Ноември, 2016 15:30 1 333 1

ГЕРБ пак промениха генералната линия

  • валери симеонов-
  • цветанов-
  • герб-
  • промениха-
  • генералната линия

Предложението ни за пенсиите е от 1 декември 2015 г.

ГЕРБ пак промениха генералната линия - 1
Снимка: БТА

За пореден път има някаква промяна в генералната линия на ГЕРБ. Това заяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов във връзка с взетото решение на ПГ на ГЕРБ да се върви към предсрочни избори. Той определи поведението на ГЕРБ като „нищо ново“.

„Заставаме пред вас, за да изразим позицията на „Обединените патриоти“ по повод на твърденията, които бяха изказани и които не приемаме по никакъв начин“, каза Симеонов.

Той припомни, че на Патриотите не им е хрумнало днес да внесат предложенията за 300 лв. минимална пенсия, както и другото предложение като подвариант за това. "Колегите от ГЕРБ много добре са запознати с тези наши предложения. Това не са нови предложения, в частност на Патриотичния фронт. Такова предложение Патриотичният фронт направи на 1 декември 2015 г. Нищо ново няма и по никакъв начин тези наши предложения не могат да бъдат повод за кардинални решения за колегите от ГЕРБ", заяви Симеонов.

Според него, от вчера до днес не са имали никакви разговори с ГЕРБ във връзка с твърденията на Корнелия Нинова, лидер на БСП, за провалени договорки между ПФ и ГЕРБ. Попитан дали от Патриотичния фронт са годни да управляват, Валери Симеонов посочи, че приемат своето присъствие в политиката като задължение и дълг. Той подчерта, че Патриотите се опитват да запазят стабилността не в името на това да се докопат до властта. Според него техен дълг е да не допускат безвремие и политически хаос. „Ние сме притиснати до стената да направим и невъзможното да не допуснем безредие и безвремие в страната“, каза Валери Симеонов. Той заяви, че дори и да има 1% вероятност и възможност за съставяне на правителство, те ще работят да го реализират.

Разликата между 800-те млн. лв. за повишаване на минималните пенсии и 1 млрд. лв. за саниране е, че при пенсиите няма комисионна, комнетира още Валери Симеонов. „Да, тъжно наистина, но не за нас. Определихме източниците на доходите, които биха могли съвсем спокойно напълно да препокрият даже сумите, които сме определили като необходими за постигането на нашите предложения. Това са суми в размер на около 800 млн. лв.“, заяви Валери Симеонов. По думите му има такива приходи. „Един може би фрагмент, който не подчертахме от трибуна така в духа на добрия тон. Не трябва да се спестяват фактите. За ваша информация на днешно заседание на Министерски съвет е гласувана сума от 1 млрд. лв. за извършването на саниране. Значи не мога да се отделят 800 млн. лв. за повишаването на пенсиите на хората, които са работили цял живот добросъвестно и са създали благата, от които всички ние се ползваме днес, а могат да бъдат извършени подаръци в размер на 1 млрд. лв. като под формата на саниране на апартаменти без никакво участие на съответните граждани“, поясни Валери Симеонов.
„Не е вярно обвинението, че ние сме искали да повишим само минималните пенсии, а останалите са щели да бъдат ощетени заради това, че те са внасяли добросъвестно своите отчисления“, коментира Валери Симеонов и обърна внимание, че второто им предложение е било повишение на останалите пенсии с около 23%. Той припомни, че бюджетът за 2017 г. за разлика от този за 2016 и 2015 е бил изсипан изневиделица отгоре без предварително обсъждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Тия хора,изповядващи патриотичната идея и НАМЕРИЛИ СИЛИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ /АТАКА,ФРОНТА И ВМРО/ ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ГЛЕДАТ...В ИМЕТО НА ПРИСЪСТВИЕ В ПАРЛАМЕНТА,като нищо могат да сринат икономиката и бюджета на БГ,СТИГА ДА ИМ СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ!И няма ли един поне здравомислещ между гласувалите за тях хора на който да му е ясно,че с вдигане на минималната пенсии на 300лв и пропорционално- всички останали пенсии,МИГНОВЕНО ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО В МАГАЗИНИТЕ ЩЕ СКОЧИ НЕМИНУЕМО?А като се съберат всички увеличения на най-често и ежедневно купувани неща за месеца,накрая ще излезе че след увеличението българския пенсионер ВСЪЩНОСТ Е ОБЕДНЯЛ!Да не говорим за данъчната тежест,която ще легне върху работещите са да се покрие държавния харч.Защото хазната подпомага пенсионното обезпечаване ТОЧНО 1/2!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове