Last news in Fakti

1 Декември, 2016 09:01 1 760 2

Нинова: Няма да дадем служебни министри на Радев

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • кабинет-
  • министри-
  • избори-
  • мажоритарен вот
Нинова: Няма да дадем служебни министри на Радев - 1

Няма да дадем служебни министри на Румен Радев за кабинет, нито ще му влияем при реденето на служебното правителство. Това декларира пред „Тази сутрин“ по бТВ Корнелия Нинова.
Край с решения на задкулисието в БСП. Ще дадем пример за това в българската политика, зарече се Нинова. Но отчете като сериозен приноса и на БСП в неговата победа, както и своя личен принос и усет, че хората са искали промяна, нови лица.
Както е известно, Нинова обяви, че поема лична отговорност, номинирайки генерала. Нямайте съмнения, че нито БСП, нито Румен Радев ще променят евроатлантическата ориентация на България, заяви още лидерката. За 130-и път ще кажа:"Не, Не е обсъждана кандидатурата на Румен Радев в Москва", реагира тя на подобен въпрос. Нито там с Путин при посещението ми за конгреса на партията му, нито с посланика на САЩ в моя кабинет в София, както също се писа, продължи Нинова.
Нарече лъжа и внушения на задкулисието разпространяването на интервю на руския ген. Решетников, който се води близък до Кремъл и който разказва в него как се е сещал с Нинова през август, тя му казала, че ще издигат Радев и как според него сега в България предстои смяна на пронатовския и прозападен елит.
Ген. Решетников е бил в България втората половина на август, не пускате тази част от записа, в която той казва, че ген. Радев още не е известен на обществото. Как така на 25 август съм съгласувала кандидатурата, след като 23 дни преди това - на 2 август, той е вече официално издигнат от НС на БСП и обществото знае за тази кандидатура, каза соцлидерката. Не можа да си спомни къде и как точно се е състояла срещата им, било в някаква компания, лично не познавала добре кремълския генерал, представящ се за разузнавач. Не ме карайте да коментирам всякакви подобни инсинуации, възкликна накрая Нинова и обобщи: "Няма да бъдем зависими, от която и да е външна сила, имаме си национален интерес и ни трябват мъже и жени държавници, които да го отстояват твърдо."
Ако управляваме, няма да има сблъсък на велики сили в България, увери тя. Съдебната реформа е това, по което имаме различия, отвърна тя на въпрос къде БСП и новоизбраният президент се разминават. Г-н Радев изрази позиция, която не е нашата, имаме различна представа как трябва да станат нещата, коментира тя неочакваните му адмирации към румънския модел, който той изрази по време на дебата си с Цецка Цачева.
Важното е да си говорим, не е страшно, че ние имаме едно мнение, той - друго, ГЕРБ трето, посочи Нинова. Тя потвърди, че БСП е за смесена - мажоритарна плюс пропорционална система, но че каквито и промени да се правят, не бива да стават за месец - два. Цитира изискването на Венецианската комисия изборно законодателство да не се променя в годината на провеждане на избори. Това е основният аргумент на представители и на ГЕРБ, и на останалите основни парламентарни партии срещу бързи промени в Изборния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    1 0 Отговор
    Не трябва ли първо Радев да ги поиска?
  • 2 консерватор

    1 0 Отговор
    Не вярвайте на нищо което излиза от устата на тази жена. Вярвайте само на фактите три фалита за три управления. Ако има малко морал трябва да постъпи като другаря Виденов, просто да се скрие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове