573 2

Кметът трябва да се справя с липсата на пари и кадри

Кметът трябва да се справя с липсата на пари и кадри
Стефанаки Йоанис

100 млн. лева инвестиции са направени в инфраструктурата на Кърджали през последната година. Това заяви пред БНТ Хасан Азис - кмет на Кърджали и зам.-председател на ДПС, който бе обявен за кмет на гражданите от церемонията Кмет на годината.

Той заяви, че община Кърджали е на челно място по усвояване на европейски фондове. По отношение на санирането Кърджали има 29 договора, които са пред включване. Голямо предизвикателство е да си кмет в нашата страна, заяви Хасан Азис.

Това се дължи на недостига на ресурси - всякакви - и административни и финансови. Политическата действителност влияе върху работата на българските кметове, каза още той. По думите му всяка година бюджетът на държавата се съгласува с националното движение на общините в България. Българските общини са в конкуренция с частнитци по отношение на запазване на административните си служители заради заплатите. По отношение на президентските избори нещата, по думите му, вече придобиват форма и образ. Нямаме отношение по референдума. Темите му трябва да бъдат на дневен ред след парламентарните избори, не трябва да се прибързва, коментира още той.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХАСАН
  Отговор
  1 10:02  01.12.16
  Браво адаш--ха така--покажи им как се работи!
 • Горският
  Отговор
  2 13:46  01.12.16
  За усвояване на пари и средсва сте на челно място ,в това не се и съмняваме , въпросът ни е , до кога бе чоджум? И къде е мярката бе аркадаш? Кажи колко усвоихте само от водното огледало ? Олигофренията свърши .

Напиши коментар:


Публикувай