1 032 1

Спряха от продажба 20 000 литра гориво

Нарушенията са в Старозагорска област. Глобите са за над 150 000 лв

Калина Петрова

Нарушенията са установени от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) през ноември при масови комплексни проверки на обекти, разпространяващи течни горива на територията на област Стара Загора.

Проверени са 50 обекта, което е 33% от общия брой за областта. Взети са 54 проби – 32 дизелово гориво, 21 бензин и 1 проба гориво за извънпътна техника и трактори. Те са отчетени в две акредитирани подвижни лаборатории на място, а 7 - в акредитирана стационарна лаборатория. Издадени са 61 протокола, въз основа, на които е извършена експертиза с 53 експертни заключения и 6 констативни протокола.

В два обекта инспекторите са установили несъответствия с изискванията за съдържание на биосъстава в горивото за дизелови двигатели. Несъответствия с изискванията за качество в течните горива – дестилационни характеристики на бензина са открити в три обекта, а в два е имало отклонение при пламната температура на горивото за дизелови двигатели.

От разпространение са спрени 13 140 л. дизелово гориво и 8 037 л. бензин. Издадени са 5 задължителни предписания за временно спиране на разпространението на горива и 7 - за забрана на разпространението на течни горива. Предстои да бъдат съставени 7 акта на обща стойност над 150 000 лв.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • abv
    Отговор
    1 11:05  01.12.16
    За продажба на манипулирани горива -само затвор. Малко хора са наясно , че двигателя може да се повреди доста по- рано от определения му технически ресурс, поради използване на некачествени горива.

Напиши коментар:


Публикувай