1 662 6

Скандал с огнеборци, обир и пожар

Огнеборци гневно отхвърлиха обвинения в кражба от горящ дом

Стефанаки Йоанис

Гневно реагираха огнеборците, които собственици на пламнало жилище в Пловдив бяха обвинили в кражба на 300 000 евро.

Това съобщи бТВ, уточнявайки, че един от мъжете, гасили пламъците, е бил обявяван за Пожарникар на годината.

Той се казва Любомир Любенов и е написал във Фейсбук:

„Лично аз не съм се чувствал никога толкова унижен в съзнателния ми живот, омърсен, прокълнат и всичката тая помия, която са изсипа върху мен и колегите ми! Не мога да Ви опиша какъв ужас и гняв изпитвах по време на изпълнение на служебните си задължения и още веднъж, рискувайки живота си.”

От синдиката на пожарникарите заявиха, че всички в системата са възмутени.

МВР забрани на пожарникарите да говорят. Полицията е извършила обиск на пожарникарите, както и на автомобилите им, пари не са открити.

В Четвърто РУ на МВР-Пловдив е започнато досъдебно производство във връзка с инцидента, възникнал във вторник.

Срокът, в който трябва да приключи проверката, е два месеца. Възможно е разследването да претърпи обрат и самите потърпевши от пожара да бъдат съдени за набеждаване в кражба.

България


Още по темата

 • Помогнахме на роми, а те ни омърсиха

  Помогнахме на роми, а те ни омърсиха

  “На 29 ноември аз и моите колеги станахме главни артисти в един цирк. Цирк, в който всички ние бяхме нагрубявани, хулени, прокълнати, унижени ...
  2.12.2016
  2 134
  11

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Стан
  Отговор
  1 11:18  01.12.16
  Шансът пожарникар да извърши такова деяние е по-малък от 1%. Познавам доста пожарникари, имам достатъчно наблюдения, за да го твърдя.
 • нашенец
  Отговор
  2 11:23  01.12.16
  защо не ги попитат собствениците откъде имат тази сума пари, с какви доходи са придобити, защо се съхраняват в панелка, а не в банка и какви са доказателствата, че наистина е имало тази сума в жилището? после да обвиняват служебни лица, рискуващи живота си за тях, в кражба на безумна сума пари. същото е и с шофьора на линейката пред чейндж-бюрото.
 • Гост
  Отговор
  3 11:36  01.12.16
  В природата не се губи нищо ,няма страшно . Е , че някои ще бъдат нещастни ,а други щасливи . Това е животът.
 • НИК
  Отговор
  4 11:36  01.12.16
  ГЛЕДАХ ГИ ПО НОВИНИТЕ. ТОВА СИ БЯХА ЧИСТИ НАГЛИ М...ЛИ РЕШИЛИ,ЧЕ МОГАТ ДА ИЗКРЪНКАТ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА СЛЕД ПОЖАРА, КОЙТО СА СИ СПРЕТНАЛИ!!!!! ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАТ НАП И ПРОКУРАТУРАТА И ДА ТИКНАТ В ПАНДИЗА ТЕЗИ ПРИМАТИ ЗА ОКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ ,ЩОМ ТВЪРДЯТ ,ЧЕ РАЗПОЛАГАТ С ЧУТОВНАТА СУМА ОТ 300 000 ЕВРО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ИМ ГО НАЧ.КАТ ЯКО ОТ НАП И ПРОКУРАТУРАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • гост
  Отговор
  5 11:37  01.12.16
  300 000 хората на какви дюшеци спът Тия по добри и от Дормео
 • бббббб
  Отговор
  6 12:21  01.12.16
  Най-вероятно м...лите са съхранявали на някой парите от измами ,джепчийство и др.и сега искат да ги лапнат обвинявайки пожарникарите.Тъкмо сега да ги проверят от къде са тези пари ,за които претендират и да ли са платили данъци за тях.

Напиши коментар:


Публикувай