1 320 5

200 лв. глоба и джипът "лети" по тротоара

200 лв. глоба и джипът "лети" по тротоара
Стефанаки Йоанис

Клип на шофьор, който се движи по тротоара на столичния бул. „България” във вечерния час пик, скандализира мнозина потребители на социалната мрежа „Фейсбук”.

Във видеоклипа, заснет от друг шофьор, се вижда как джипът безцеремонно се движи по тротоара и дори в един момент се налага да „изпревари” там пешеходец, разкрива бТВ.

Днес въпросният шофьор нарушител беше идентифициран от полицията и му беше съставен акт.

Това е Антон, на 37 години, студент.

Казва, че страда от муковисцидоза и вчера е било въпрос на оцеляване. Пред органите на реда водачът на джипа заяви, че много се разкайва.

„Извинявам се на всички… Да не постъпват като мен, не е редно. А може би и стрес на пешеходците съм предизвикал, карах бавно… Съгласен съм с вас, виновен съм”, каза той.

Ако водачът не е в състояние да управлява, трябва да отбие и да спре, но не в случая е, посочиха от полицията.

Антон получи акт и беше наказан с глоба. Тя може да е до 200 лева. Точки не се отнемат, тъй като такова нарушение – каране по тротоара, не е предвидено в закона.

Според местни хора карането по тротоара обаче не е прецедент. Според пешеходците до тези своеволия на шофьорите се стига заради липсата на контрол.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • корупция
  Отговор
  1 22:15  01.12.16
  Тия в КАТ са корумпари:

  Коментиран от #2

 • Корупция на квадрат
  Отговор
  2 22:21  01.12.16

  До коментар #1 от "корупция":

  Ето колега какво намерих в закона, по който пишат актовете § 6. По смисъла на този закон: 6. "Тротоар" е изградена, оградена или очертана с пътна маркировка надлъжна част от пътя, ограничаваща платното за движение и предназначена само за движение на пешеходци. Ето и линкът: Не виждам къде тук е казано, че могат и магарета с джипове да се движат...http://lex.bg/laws/ldoc/2134649345 Мале е е ... Пари, Пари, Пари..... Слагайте си ударението :)
 • всекви батки
  Отговор
  3 22:26  01.12.16
  Интересно по кой член тогава са го глобили !? Ако дори всеки 2ри сложи в колата по един видеорегистратор държавния бюджет, ще се преизпълни от глоби само за няколко месеца. Такива, като тоя са повече от снежинките!
 • откат
  Отговор
  4 22:28  01.12.16
  Ако беше им казал, че ще ражда сигурно и на това щяха да повярват, че и ескорт да му осигурят, а можеше и глоба на пешеходците, че не са му отстъпили път!!!
 • хост
  Отговор
  5 22:34  01.12.16
  Антон, за 37!! години , студент. Ахахаххаахаха. Ама моля ви се, оставете го на Бира момчето..

Напиши коментар:


Публикувай