10 562 20

Премиерът връща джипа на горския

Премиерът връща джипа на горския
Стефанаки Йоанис

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с началника на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов и поиска на държавните горски предприятия да бъдат върнати превозните средства, които са били предоставени на службата.

Това съобщава правителствената пресслужба.

За охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Припомняме, че бТВ разкри как три от държавните горски предприятия са предоставили напълно безплатно луксозните си придобивки на Националната служба за охрана (НСО).

Точно преди година земеделският министър Десислава Танева и шефовете на държавните предприятия старателно ни убеждаваха, че на горските им трябват точно такива коли: с кожен салон и климатизирани седалки – т.е. такива, които се затоплят и охлаждат; монитори за задните места, паркинг сензори с камера за обратно виждане и още десетки екстри, които вдигат цената на всеки от джиповете до 200 хил. лв.

Сделката с колите скандализира и с още един детайл – обществената поръчка беше спечелена от съученик на земеделския министър Десислава Танева. Възложители на поръчките са подчинените на Танева четирима директори на горски стопанства в Благоевград, Сливен, Смолян и Габрово.

И министърът, и шефовете на стопанствата тогава ни убеждаваха, че инвестицията ще се върне от платежоспособни ловци чужденци.

Сега разкриваме обаче, че всъщност возят… най-охраняваните държавни мъже. А зад волана на един от тях лично е сядал премиерът в оставка Бойко Борисов.

Колите не са останали в предприятията и три месеца, научихме от служители в стопанствата, тъй като са дадени безвъзмездно на Националната служба за охрана.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 09:16  02.12.16
  Публикувано във факти.бг: Значи имало мигранти на лъвов мост и Не само там!Ами нормално г-н Борисов и ГЕРБ се борят с тях возят Шейховете из пущинаците да оглеждат маршрутите! А за джиповете конкретно ами вижте Кой внася Тойота в България вижте Кой изнася дърва и между дървата това-онова вижте на Кого са ловните стопанства и направете сметка Кое е в полза на хората! Имаш гора секът Я,с парите в същата гора ловуват Шейхове возени на Джипове от същата дейност!!! Борбата с Ислямистите е безмилостна при ГЕРБ
 • упрек
  Отговор
  2 09:57  02.12.16
  Върнал джипа, защото му хванаха далаверата. Нали ГЕРБ бяха много икономични и пестеливи. За тях джипове последна мода, а хората се чудят как да свързват двата края. Където и да бръкнеш все гербаджийски далавери. Всички чакаме да вкарат Борисов и борисовчетата в затвора.

  Коментиран от #3

 • Чочо
  Отговор
  3 10:06  02.12.16

  До коментар #2 от "упрек":

  Няма кой, гарван гарваново око не вади! Реално в момента сме без изход, нищо не може да се направи, само молитви май.

  Коментиран от #6

 • гост
  Отговор
  4 10:10  02.12.16
  Връщат три джипа на горското, но ще купят 30 джипа за НСО.Очаква се това да стане. Защо всички се съгласяват, че горското трябва да има такива луксозни коли? Разбра се, че ловът върви и без тях.

 • Stan
  Отговор
  5 10:10  02.12.16
  "Наглите" от ГЕРБ!!!!!?????
 • Ник
  Отговор
  6 10:14  02.12.16

  До коментар #3 от "Чочо":

  Как да няма какво да се направи? Ти сурвакница имаш ли? - Вземи сурвакницата и на жълтите павета. Не молитви, а поздрави трябват. На всеки такъв избор - сурвакане!
 • Самолетите
  Отговор
  7 10:39  02.12.16
  които ще купим през 2017, и те ли са за НСО/УБО? За да ги кара БайХ......
 • кроко
  Отговор
  8 10:50  02.12.16
  Ееей, колко великодушен наш тиквичко. Няма да ни липсваш, тикво!!!!!
 • onq s konq
  Отговор
  9 11:01  02.12.16
  То па едни жипове ... тоиота???Ако беше бмв никога немаше да го върне
 • bukata18
  Отговор
  10 12:03  02.12.16
  ега ти ,докато беше на власт в джип от 200000,като се ос...ь не му трябва -трябва му кариран костюм,сега почват големите му зомлуци
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  11 13:51  02.12.16
  ТОЗИ АЗ СЪМ ПРОСТ ПОЖАРНИКАР,НО ХИТЪР,ОБСЕБИ ДЪРЖАВАТА КАТО СВОЯ СОБСТВЕНА ФИРМА.НЕ МУ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ДА УПРАВЛЯВА.ВКАРА ДЪРЖАВАТА В ДЪЛГОВЕ.ПОДАДЕ ОСТАВКА БЕЗ ПРИЧИНИ И СЪЗДАДЕ КРИЗА В УПРАВЛЕНИЕТО ПО НИКОЕ ВРЕМЕ.РЪСИ ПРОСТОТИИ ,ЗАБЛУЖДАВА НАРОДА ВСЕ С ПЪТИЩАТА И МАГИСТРАЛИТЕ.ГОТВИ СЕ ПАК ЗА ТРЕТИ МАНДАТ.НО НАРОДА ВЕЧЕ МУ ПОКАЗА НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ---ИМА И ДРУГИ ПАРТИИ СВЕСТНИ.
 • ич не го мислете
  Отговор
  12 14:09  02.12.16
  Ха, че що да не го върне, след като вече няма да му трябва никога като премиер! Не го мислете може па да е скътал парици от закуска за цял автосалон, кой го знае !?
 • БМВ
  Отговор
  13 14:22  02.12.16
  ВРЪЩАЙТЕ ПАРИТЕ НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА КОИТО ОКРАДАХТЕ КАРАТЕ ДЖИПОВЕ ЗА ДВЕСТА БОНА АС НОВИ ГУМИ НЕ МОГА ДА СИ КУПЯ САМО БЕСИЛО ЗА ВАС И ТЕЗИ КОИТО ВИ ПОТКРЕПЯТ
 • тиквоча
  Отговор
  14 15:12  02.12.16
  тиквоча
 • Гост
  Отговор
  15 16:16  02.12.16
  Много интересно как така и откъде че и защо Зам Министърът на Земеделието знае с точност колко коли трябвали за Председателстването на Е С от България
 • пешо от мала фуча
  Отговор
  16 17:52  02.12.16
  този въпрос е за прокуратурата,защото противозаконно е ползвано имущество ЧАСТНА ДЪРЖАВНА собственост! в закона за държавната собственост ЯСНО е указано, ЩО е ПУБЛИЧНА и ЧАСТНА държавна собственост и кой и как може да ползва всяка една от тях,но в случая е извършено престъпление! прокуратурата ВЕДНАГА трябва да предяви обвинение на всички извършили това закононарушение,НЕ Е НЕОБХОДИМО да се проведе досъдебно производство,защото фактите бяха ДОКАЗАНИ от зам.министър по тв,а връщането е неоспоримо доказателство за извършеното престъпление! както прокуратурата се самосезира за други престъпления, трябва и сега да го направи! ВЕДНАГА!

 • Уууууу
  Отговор
  17 18:59  02.12.16
  Кога ще върне 30те млн за горивото на,, Кугарите' и тем подобни самолети които ползваше като лични.....
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  18 20:54  02.12.16
  КОЛКО ПЪТИ ЩЕ НИ ОСНАВЯШ БЕ СТРАХЛИВЕЦ КАТО ВИДИ ДЕБЕЛИЯ И БЯГА НАРОДА ТАКА ИСКАЛ .ДАЖЕ СЕ СТЯГА ПАК ДА НИ ЛЪЖЕ НЕ ТЕ Е СРАМ МРЪСНИК ТАКЪВ.
 • Нагъл по Милиардерски
  Отговор
  19 04:05  03.12.16
  Бойко хрисимата душичка се вози на джиповете купени с Наши пари Гората частна ама я секът негови хора и продават дърва на собствениците а и изнасят Ловуват в частната гора и се возят на джипове за по стотици хиляди платени с наши пари че и от поръчката комисионна както и за всичко друго е Кое е в полза на Народа аааааааааа А сега вече като Милиардер да си ги прехвърли на горскитеси авери та да си се вози пак в тях! Дали Не е долен и лукав
 • Гнида
  Отговор
  20 22:44  18.04.17
  И за една бронирана лада дане забрави бъдещият премиер .

Напиши коментар:


Публикувай