972 2

Първанов: ГЕРБ проведоха наказателна акция срещу науката

Първанов: ГЕРБ проведоха наказателна акция срещу науката
Стефанаки Йоанис

Не става дума дали да се дадат 10 млн. лева на БАН. Става дума, че без наука ние не можем да се развиваме като нормална нация. От АБВ отдавна говорим за нуждата за повече средства за наука и образование. Въпросът за БАН ще го поставяме при всяка удобна възможност. Според мен беше по-добре новият парламент да си направи бюджета за 2017 година. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на АБВ Георги Първанов.

Много е лесно да се обещават огромни суми отвън за наука, за които не се знае кога ще дойдат. Вчера ГЕРБ проведоха наказателна акция срещу науката. Това е една неграмотност от тяхна страна. В този бюджет липсват политиките и приоритетите.

Ние внимателно следим и темата с дълга. Този излишък, който сега го имаше, можеше да стане основополагаща точка за развитието на някои политики. Същото важи и за санирането. Да то е важно, но КПД-то му е много ниско. Строим магистрали, но по тези магистрали някой трябва да пътува. Трябва да мислим за здравето на хората, за образованието, за това младите хора да остават в България, каза още Първанов. Служебният премиер не трябва да бъде нито ляв, нито десен. Той трябва да бъде добър специалист, който да организира честни избори. Не знам дали Росен Плевнелиев и Румен Радев трябва да се консултират за служебния кабинет.

Добре е да има приемственост. В Конституцията е записано всичко. В момента няма политическа криза. Има криза на доверието. Генерал Радев беше несправедливо обвинен, че не е отишъл на КСНС. На мен обаче ми липсва активността на новоизбрания президент. Вижте Доналд Тръмп в САЩ, който провежда ежедневни срещи и телефонни разговори. Искам и нашият преизидент да действа така, категоричен беше лидерът на АБВ. В лявото трябва да се търсят нови политически идеи. В АБВ трябва да търсим и нови политически лица, които да представят нашите идеи. Не мога да се ангажирам с кого ще водим разговори за предстоящите избори. В момента сме една добра коалиция и можем да стартираме от тази позиция. До изборите има време. Сега държавата е в тежко положение и трябва да мислим за нея, какво можем да спасим. От АБВ явно сме заявили, че сме за смесена изборната система, а не за 100% мажоритарен вот. В краткото време на този парламент не мисля, че може да се промени Изборния кодекс. За това е необходимо време и точен анализ. за да имаме работеща система, завърши Първанов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ттт
  Отговор
  1 10:46  02.12.16
  Те се едно до сега толкова много помогнаха на нашата индустрия , че чак се прочуха в цял свят.
 • квестор
  Отговор
  2 12:38  02.12.16
  поставяйте го въпроса сега, щото в следващия парламент ще влизате само като гости

Напиши коментар:


Публикувай