1 829 1

Нов случай на насилие срещу дете в детска градина

Малкият Йордан от софийското село Мирково не искал да ходи на градина, а един ден се прибрал със синина на бузата

Нов случай на насилие срещу дете в детска градина
Милена Трачева

След скандала с варненската ясла, който шокира страната, наяве излезе още един подобен случай, този път от софийското с. Мирково, съобщи Нова телевизия.

Аудиозапис с фрапиращи обиди към деца. Този път грубото отношение се разиграва в детската градина на софийското село Мирково.

Няколко седмици, след като малкият Йордан тръгнал на детска градина, той станал неспокоен и често плачел. Промяната в поведението му породила тревога у родителите му, но притесненията ми се засилили, когато един ден майката отишла да вземе сина си и видяла синина на бузата му.

"На 21 ноември, към 16 часа го взехме със синина по бузата", разказва Радка Илиева — майка на Йордан. Те се усъмнили, че синът им може би е малтретиран от учителката, тъй като не искал да ходи в градината.

На следващия ден те пъхнали записващо устройство в елечето на детето. Когато, в края на деня взели сина си от детската градини и пуснали записа, останали ужасени.

"Къде отиваш ти, бе? Няма да лъжеш, че ти се пика, бе. Какъв е този сопол, че го ближеш. Като говоря аз, няма да говориш с мен, разбра ли?", се чува на записа.

„Крайно грубо отношение. Навежда го явно за ухото, защото се чува от записа и детето започва да плаче. Чуваха се шамари, не знаем дали е било към нашия син, но след като го видяхме със синината. Сигурно към него е било това нещо”, разказва Радка Илиева — майка на Йордан.

Майката взела детето от детската градина същата сутрин и подала жалба.

Таня Иванова, учителката, която майката разпознала от записа, категорично отрича записаният глас да е нейният. "Не съм обиждала нито едно дете, никога, по какъвто и да е повод".

Директорката на детската градина вече е подала сигнал до прокуратурата, за да изясни случая, а синът на Радка не посещава детската градина.

„Има си компетентни органи, които ще кажат доколко е истина този запис и доколко не е и коя част е истина”, коментира пред Нова телевизия Пепа Узунова, директор на детска градина „Дора Габе”.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • пешо от мала фуча
    Отговор
    1 18:01  02.12.16
    престъпление е извършването на аудио или видео запис на обществени места,без да е получено съответно разрешение и съгласие на участниците ! прокуратурата трябва моментално да предяви обвинение на извършителите и да сезира съда,защото НЕ Е необходимо досъдебно производство,защото престъплението Е ДОКАЗАНО! относно отвратителното и недопустимо отношение към децата, има други начини да се докаже и виновните да получат тежки наказания,този незаконен и недоказано КЪДЕ направен запис НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО!

Напиши коментар:


Публикувай