841 1

Гледаме избора на Старозагорски митрополит онлайн

Стефанаки Йоанис

За първи път в историята на Българската православна църква изборът за епархийски митрополит ще бъдат предаван онлайн и ще бъдат достъпни до всички, които се интересуват от събитието. Вотът ще се проведе в Епархийския салон в сградата на Старозагорската митрополия в неделя от 10 часа.

В него ще участват 36 епархийски избиратели, които ще определят двама от 8-те епископи, кандидати за поста. От тях Светия синод ще избере новия митрополит на Стара Загора.

На 5 декември, от 10 часа, в митрополията Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний ще даде пресконференция за журналистите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • православна християнка
    Отговор
    1 13:35  04.12.16
    Дано разумът в Старозагорска епархия надделее и да не се случи това, което стана във Варна. Крайно време е новоизбраните митрополити да се поучат от по-старите, а не сдобивайки се с неограничена власт да си мислят , че са Богове. Крайно време е да се разбере, че всеки новоизбран трябва да продължи делото на своя предшественик, а не да унищожи всичко от стария, да си мисли, че той /новия/ е най-достойния. На това сме свидетели във Варна. Дано това, което се случва във Варна, никъде повече да не се повтаря.

Напиши коментар:


Публикувай