1 164 2

Страх от мигранти обхвана Средец

Общинският съвет прие декларация срещу бежанските центрове

Стефанаки Йоанис

Общинският съвет в Средец прие декларация против изграждането на бежански центрове от отворен и затворен тип и настаняването на нелегални мигранти на територията на Община Средец. Очаквано тя беше подкрепена от абсолютно всички присъстващи на сесията на местния парламент. Решението идва броени дни след събитията в Харманли, съобщава сайтът Флагман.бг.

„Знаете, че тук сме граничен район и хората се страхуват. Аз подкрепям всички колеги и също съм срещу настаняването на нелегални мигранти в Община Средец“, каза за Флагман.бг председателят на местния парламент Динко Цъцаров.

Припомняме, че още преди два месеца кметът Иван Жабов обяви пред Флагман.бг, че местните хора са готови да вдигнат бунт, ако се стигне до подобна развръзка. Тогава правителството обмисляше да изгради т. нар. кризисни центрове от затворен тип в близост до границата, за да се подготви при евентуална бежанска вълна. Един от разглежданите варианти беше с. Голямо Буково, което се намира в Община Средец. (ВИЖ ОЩЕ ТУК)

С действията си общинските съветници явно се опитват да тушират подобни намерения още в зародиш и да покажат, че местните хора няма да търпят произвол и изстъпления като в Харманли.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Грудово
  Отговор
  1 18:01  03.12.16
  Ми то там само бежанци има от много години.
 • станчо
  Отговор
  2 09:42  04.12.16
  Ще ни превземат тези необразовани ислямски същества. Да се вдигнем съвкупно в противен случай няма да се реши проблема.

Напиши коментар:


Публикувай