1 061 0

 3 декември – България в снимки

 3 декември – България в снимки
Стефанаки Йоанис

Жителите на село Труд край Пловдив излязоха на граждански протест и шествие. Те протестираха срещу инсталацията за производство на електроенергия чрез изгаряне на биомаса. Според хората тя силно замърсява въздуха и околната среда в селото. Протестиращите бяха поздравени и от омбудсмана Мая Манолова. След митинга хората направиха шествие и блокираха пътя за Карлово за около един час.

Официално бе представен Музеят на пчелата.

В Културен център „Морско казино” в Бургас бе открита изложбата „Морските капитани”, която е част от инициативите посветени на празника на Бургас -Никулден. Тя бе открита от кмета на община Бургас Димитър Николов. Старите морски вълци присъстват в изложбата със свои снимки и предмети от живота им на корабите на Български морски флот, Океански и Черноморски риболов.

Даниела Кушева (17г.) е новата кралица на Ловеч в шестото издание на конкурса за красота "Момиче Ловеч 2016 – Завръщането”. Тя получи най много гласове от представителите на журито и завоюва короната. В надпреварата взеха участие девет участнички. Първа подгласничка на победителката стана Мирела Димитрова, втора Никена Красимирова, а трета Мелек Сеидова.

Четвъртият Балкански фестивал на ракията и високоалкохолните напитки бе открит в София.

България


Напиши коментар:


Публикувай