Last news in Fakti

3 Декември, 2016 18:44 1 622 21

Бойко Борисов: Ще оглавим правителство само ако спечелим изборите

  • герб-
  • бойко борисов-
  • кабинет

Основна цел е самостоятелно управление на ГЕРБ, написа в обръщение към членове и симпатизанти премиерът в оставка

Бойко Борисов: Ще оглавим правителство само ако спечелим изборите - 1

Ще поемем отговорност да участваме и оглавим правителство след изборите единствено ако народът ни нареди отново на първо място. При всяка друга ситуация ще заемем мястото си на градивна опозиция в Народното събрание. Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи.

Това се казва в поздравителен адрес на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов до членове и симпатизанти по повод 10-годишнината от основаването на формацията.

Като прави ретроспекция на изминатия път, премиерът в оставка заявява, че има всички основания да каже с гордост, че начинанието е успешно, въпреки многото скептици. Той изброява изборните победи на партията, но подчертава, че успехът не се измерва с тях, а е в постигнатата промяна.

„В икономически план ГЕРБ пое отговорността за управление на държавата два пъти в условията на тежка финансова криза със спрени еврофондове, банкова нестабилност и растящи публични дефицити, предизвикани от тройни коалиции, оглавявани от БСП – напомня Борисов. – Овладяхме банковата криза и изплатихме влоговете на хората, които бяха излъгани от експеримента „Орешарски“. Увеличихме приходите в бюджета за сметка на контрабандата и сивата икономика. И двата пъти успяхме много бързо да стабилизираме икономиката и да балансираме държавния бюджет“.

„В резултат на нашето управление България е на второ място в Европейския съюз по ръст на икономиката, безработицата в страната ни е под средната за ЕС, а публичната ни задлъжнялост е сред най-ниските в Европа“, е равносметката му от двата управленски мандата.

В политически план той подчертава, че са се противопоставили категорично на популизма и задкулисието, и за 10 години не са влезли нито веднъж в безпринципна коалиция.

„И най-важното – доказахме категорично, че за нас властта не е самоцел. ГЕРБ връща властта на суверена винаги, когато неговата подкрепа към нашите политики намалее. ГЕРБ е единствената партия, която признава и победите си, и загубите си. Ние говорим за грешките си и се учим от тях. Това е демократичен принцип, от който няма да отстъпим и занапред, защото вярваме, че властта се дава от хората и трябва да бъде упражнявана само и единствено в интерес на хората“, пише в обръщението си Борисов.

По волята на народа от последния президентски вот днес сме изправени пред нови парламентарни избори, казва той и заявява, че направеното от ГЕРБ досега е видимо и ясно, но народът вече очаква друго от партията. Затова и поема ангажимента да бъдат преосмислени приоритетите и предложена ясна управленска програма с точно разписани политики, които да доведат „до иновативна икономика, просперираща, стабилна, модерна България със силно, здраво и образовано гражданско общество“.

Борисов призовава съмишлениците на ГЕРБ да запазят спокойствие, защото „истината е на наша страна и винаги излиза наяве“.

„Вярваме, че българският народ е мъдър, макар и да е емоционален, и ще направи най-добрия избор за бъдещето на страната ни. Ние ще останем верни на каузата, идеалите и принципите си, за да не допуснем популизмът и хулиганството в политиката да завладеят страната ни и да застрашат стабилността, която постигнахме с толкова много усилия“, пише председателят на партията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Joro

    10 1 Отговор
    Samo ako tova, samo ako onova, .....vchera na 21 god bachkam qko v taq durjava i yaradi takiva kato tebe ne vijdam svetlo budeshte ,uteplqk otkradna parite i postavqsh USLOVIQ SAMO tapir ,she se digne nakraq naroda

    Коментиран от #2

  • 2 Бат Ваню

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Joro":

    Жоре, то светлото бъдеще мина..... ха ха ха..... На 21 да говориш за светло бъдеще ... ха ха ха.... Да не си на 71 ... ха ха ... Ако ГЕРБ спечели добре.... поема власта и ... стрейд ахед ... ама ако не стане ? ... лапачите чакат.... ше опоскат набързо квото има и после айде пак отново ... е... колко пъти така?.... : ( ...
  • 3 Българолюбец

    8 0 Отговор
    Toй Тиквун Първи сам си подаде оставката,никой не му я искаше,но понеже е много обидчив и самонадеян ако недай си Боже стане и за трети път премиер,пак ще я подаде,защото от тиква става само тиквиник!!
  • 4 Д'Мин

    6 0 Отговор
    "Вся власт советам!", явно е девиз на Бойко.
  • 5 ДИДИ

    3 0 Отговор
    Е, ТОЙ МНОГО БИЛ УМЕН БОРИСОВ, Я КАКВИ ДУМИ Е НАРЕДИЛ, НО УВИ,ТОЙ НЯМА ТАКЪВ РЕЧНИК. УМРЯ ЦИГАНКАТА, КОЯТА ГО ХВАЛЕШЕ!!!ДАЛИ ЩЕ ОГРЕЕ СЛЪНЦЕТО БОГ РА,ЩЕ ЧАКАМЕ И ЩЕ ВИДИМ!!!
  • 6 пешо от мала фуча

    9 0 Отговор
    ясно е само едно,този келеш на снимката и верните
    му поклонници се интересуват само от едно:
    ВЛАСТ,ВЛАСТ,цялата ВЛАСТ,а забравят че
    този филм го гледахме преди 1989год. и не не хареса!
    а иначе приказваха че тая или друга партийка го
    желае,че тези или онези преяли с власт,
    но те НЕ моля ви се,не те са само за благото на "мат,ряла"?!
    тоА много добре знае,няма ли я властта-
    прааааво при бай ставри!
  • 7 СИК

    9 0 Отговор
    Да припомним:

    ЕКСЛУЗИВНО! ВАСКО КЕЦА: БОЙКО БОРИСОВ СТАНА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР С ПАРИТЕ НА СРЪБСКИЯ БОС СРЕТЕН ЙОСИЧ! 400 000 ДОЛАРА!

    ВАСИЛ КОСТОВ – КЕЦА: ВИЖДАЛ СЪМ БОЙКО БОРИСОВ, СРЕТЕН ЙОСИЧ, БАЙ МИЛЕ, СТОИЛ СЛАВОВ – ОБСЪЖДАХА ВСЕКИ ОТ БОСОВЕТЕ ДА СЪБЕРАТ ПАРИ, ЗА ДА ПОДКРЕПЯТ БОЙКО БОРИСОВ ДА СТАНЕ ГЛАВЕН В ПОЛИЦИЯТА!

    Сретен Йосич: Истинският поръчител на убийствата в България е влиятелна по това време фигура в МВР!
    Сретен Йосич: В България бях в безопасност, защитаваше ме Бойко Борисв
  • 8 Гого

    6 0 Отговор
    Тцтцтц тцтцтц брей, че той боко бил много мъдар бе, само дето това не са неговите думи и мисли.... Айде като е тръгнал да мисли за хората да си спомни едни негови си думи от близкото минало, а именно-КАТО НЯМА РАБОТА СТАНЕТЕ ОВЧАРИ, НА СЕЛО ДАВАЛИ ПО 800ЛЕВА НА ОВЧАРИТЕ. Или като нямате пари за картофи, посадете си.. Или като нямате пари за месо, отгледайте си едно прасе... В крайна сметка българския народ си отгледа не едно или две прасета, но най - голямото и мръсно прасе излезе именно той.. И сега тръгнал да се прави на света вода не напита.. Тоя клоун може да се мери с Абрамович по богатство, и с цялата италиянска мафия по кражби и далавери.. Искренно се надявам господ да се смели над него на видов ден..

    Коментиран от #10

  • 9 ВПЦ

    4 0 Отговор
    Човекът който говори едно,а прави друго.
  • 10 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гого":

    Защо пък господ да се смилява над него? Аз бих му пожелал толкова години,колкото е крал и вършил други престъпления, толкова и да се мъчи.
  • 11 семи проф

    5 0 Отговор
    Е Тикво , избори можеш да спечелиш само поТВОЯ СИ НАЧИН....Народа ти показа че не те иска а ти се натискаш като НАВРЯН ЗЕТ...Сигурен съм че си подготвил Драстична изборна манипулация да си гушнеш..властта само за теб.Какво ще ти се мотат разни Реформаторчета и Патриотчета из краката и да ти късат Нервите...както едно време Орешарски
  • 12 Правило

    2 0 Отговор
    Два пъти стомна за вода. На третия се счупила. Само глупак или психар може толкова да си повярва!
  • 13 пиявици

    2 0 Отговор
    "Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно"
    Разбирай да прибираме всичко само ние и да не делим!!!
    Кви реформи, кви политики, кви 5 лева !?
    Алчен до последен дъх !
  • 14 onq s konq

    0 5 Отговор
    Някой тук може ли да посочи партия с по-голям електорат от ГЕРБ?А да обяснявам ли че ТОВА Е РЕШАВАЩО ЗА ПОБЕДА,а не тъповати злобнички коментари на шайка лумпени?

    Коментиран от #15

  • 15 Сашо

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Изборите се нагласят , бе.Само ти още няколко ще гласувате за ГЕРБ.

    Коментиран от #16

  • 16 onq s konq

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Сашо":

    Искаш да кажеш че Радев е спечелил с нагласени избори?...или направо го каза!Вярно е че само аз и още няколко "осакатени в акъла" ще гласуваме за ГЕРБ,но след като те и още няколко "осакатени" изобщо няма да гласувате,значи победата ни е в кърпа вързана:)
  • 17 ИПСИЛОН

    3 0 Отговор
    Правителство ли? а такива като теб и ония дето ни яхат от десетилетия и ни мачкат и при соца и сега само едно - разстрел! Нищо друго няма да изкупи греховете ви... Така повелява Закона на Правдата: Зло сееш, зло да те стгигне! А вие колко зло посяхте над нас? Ние нямаме вина, че сте такива крадливи вредни бандити. Вината е лично ваша. И твоя в частност.
  • 18 ИПСИЛОН

    5 0 Отговор
    Ей, фукльо вреден, къде са еврофонтдовете за новостартиращият дребен бизнес? Знаеш ли, че като отидеш в местните регионални звена за да искаш това и то с бизнес конкрпетен план ония бюрократки те правят на маймуна и нищо не получаваш? А вие къде пращате парите е въпроса? Това са минимум 800 милиона? Къде са бе, фукльо? А колко години минаха ни лъжете и крадете? И сини и червени и всякакви... За такива като теб и мафията ви - СМЪРТ! По Божият Закон е така! не може да обичаш бландити, които те мачкат. Това е несправедливо. Да живее Правдата! Е, велики фукльо, а защо одържавихте частните имоти гори на малките хорица ?Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КРАЖБА! Вие фущкльо я осъществихте поредната. Кой ще ви разстреля? Това е въпроса, щото на тия некадърнти военни и ченгета дето ви пазят кражбите не можем да разчитаме. КОЙ? Аз потомъка на ю.Тервел вече ви ненавиждам заради лаъжите вредите и кражбите ви. Не зная тоя тъп Господ как ви търпи.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тумора пак иска да краде

    4 0 Отговор
    Каква е схемата? Видя че народа не го иска, патриотите и реформаторите също го мразят, И сега влиза схемата за тотална подмяна на вота.. 50-60милиона лични пари не са проблем ТУМОРА ПАК ДА СТАНЕ ЕДНОЛИЧЕН ДИКТАТОР..
  • 21 Ник

    2 1 Отговор
    Много правилно "АКО", но НЯМА!
    Историята вече показва тенденция в задържането му на власт: 3, 2...
    Коя ли ще е следващата цифра? :-)

    Защо така ми прилича на обратно броене за старта му към затвора ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове