683 2

Пламен Орешарски намекна, че не е склонен да участва в служебен кабинет

Той упрекна депутатите, че не са си понижили субсидията след референдума

Пламен Орешарски намекна, че не е склонен да участва в служебен кабинет
Стефанаки Йоанис

Пламен Орешарски коментира евентуалното му заставане на поста служебен финансов министър или служебен премиер като хипотези. Той обаче каза, че не е склонен на подобни краткосрочни действия.

В студиото на „Тази неделя” той посочи още, че не знае да е имало сделка между БСП и ДПС за подкрепа на Радев на балотажа, но това са партийни дела. Той самият сподели, че е пуснал бюлетина за Румен Радев. След изборите Орешарски е говорил с председателя на ДПС и му е благодарил за подкрепата.

Той упрекна депутатите, че не си понижиха партийната субсидия след категоричните резултати от референдума. Според него 11 лв. са много, а с 5 или 6 лв. е по-добре.

Оценката му за кабинета Борисов 2 е както за Борисов1 – слаб. „Костов преструктурира икономиката, Сакскобурготски договори членството в ЕС, а при Борисов – преживяхме някак си”, каза той.

По повод учредяването на лагера в Харманли финансистът каза, че решението за него е през 2012 г., когато Бойко Борисов е решил там да се построи. „Това, че моят кабинет е изпълнил решенията, лошо или добро е, трябва ли да има приемственост”, коментира той. По думите му не може приемателен център да бъде от затворен тип.

По повод потвърдения кредитен рейтинг на България Орешарски посочи, че това значи, че нищо не се е променило. „Фактът че рейтинга се потвърждава значи, че нищо не се е променило. Независимо дали е добър или лош. Рейтингът не е много добър, в горния клас е, но е спекулативен. Следващите кабинети трябва да имат задачата да влезем отново в инвестиционния клас”, заяви той.

Повишаването на пенсията според него е възможна, но с малко. 300 лв. по думите му е висок шок и ще преструктурира всички други разходи. Съгласен съм с премиера, че това е популизъм.

Съветът му към българите е да са по-пестеливи и да не взимат кредити и тогава имаме гаранция, че вариантите да ни се случат лоши неща е по-малка.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 11:18  04.12.16
  ( След изборите Орешарски е говорил с председателя на ДПС и му е благодарил за подкрепата.) Само тава изречение е достатъчно да се разбере що за човек е Орешарски.
 • Българолюбец
  Отговор
  2 12:26  04.12.16
  Ако в България има поне малко справедлива съдебна система,този нагаждач и враг на българите трябва да изгние в затвора и да бъде обслужван всекидневно от манафите на любимата му партия...

Напиши коментар:


Публикувай