Last news in Fakti

5 Декември, 2016 12:43 26 249 65

Отстрел на трофеен вълк в Сатовча

  • отстрел-
  • трофеен вълк-
  • сатовча
Отстрел на трофеен вълк в Сатовча - 1
Снимка: Факти.бг

Невероятен отстрел на ловец от Сатовча, с един изстрел повали огромен вълк.

Трофеят тежи около 100 кг. Ловци коментират – това е рядък екземпляр, ловецът е майстор.

Вълците в този регион не са рядкост през зимата. Ловците от Сатовча за пореден път спасяват местните жители от набезите им. Първи за ловния сезон с убит вълк се е отчела дружинката на село Боголин, с отстрелян хищник е и дружинката на село Осиково, община Гърмен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакала

    91 34 Отговор
    Добре де, Аз обичам животните и ми е неприятно такова великолепно същество да бъде убито и особено от представител на лошият материал, още по-малко да ми се снима с трупа на животното. Каква е тази радост и гордост да убиеш животно !!????
    Нали точно това ни отличава от зверовете, в такъв случай този представител на лошият материал не е достоен човек и животът му струва колкото на вълкът ?

    Коментиран от #36

  • 2 гост

    81 29 Отговор
    Ако е странствал насред горите и е нямал друга възможност да спаси живота си освен да застреля хищника, да, но умишленото преследване и отстрелване на животни, без значение хищници или не, е чиста проба простащина. Навремето е имало ловци, но те са го правили за прехрана, сега се проави за удоволствие от комплексари. Нека излизе с нож срещу вълк, мечка, глиган и да го видим какъв мъж е. Мир на кожата на това величествено животно.
  • 3 Живот

    62 27 Отговор
    Калина Петрова го е описала така че сякаш с това убийство сме спасили света .Това си е направо брутално убийство ,този човек който се нарича ЛОВЕЦ защо не го е убил с голи ръце .
    Пушка на рамо айде да трепеме животните наред и да се хвалим с това да си закачаме ТРОФЕИ по стените ,с кожите им да си правим палта шапки и да се гордеем с тази ужасия.
  • 4 ПЕТРОВА

    64 27 Отговор
    Само комплексар може да убие такова животно.
    НЕ разбирам хората които стрелят по животни и това ги радва. Не разбирам и журналистката решила да направи от това новина.
    Жалко за животното.
  • 5 незнайния

    52 29 Отговор
    Май е крайно време да се спретне една дружинка за лов на "ловци" , ама по-тяхната тактика , да ги причакат " на гюме" и със едрите сачми , да се помъчат повечко , да разберат какви са "мъже" , аз лично с кеф бих му изпразнил поне четири патрона на тоя дървар

    Коментиран от #25, #48

  • 6 Morgoth

    53 11 Отговор
    Аз също не разбирам кефа да убиеш животно. Бих "отстрелял" този вълк с фотоапарат, а огнестрелното бих запазил за неживи мишени.
    Все пак не подценявайте факта, че когато се размножат и огладнеят вълците стават опасни. А истинските ловци за разлика от бракониерите се грижат за дивеча и за природата.
  • 7 Бай Хой

    46 45 Отговор
    Големи природозащитници сте,ама питате ли се,колко добитък от кошарите е отмъкнал този вълк?!
    И като си галите мазните търбуси след поредната мазна пържола,задавате ли си въпроса,колко,аджеба животни сте затрили,за да се заситите?
    Аман от лицемери!
    Добре,че все още се намират ловци,па макар и все по- рядко,че да има кой да ви прави деца,щото сегашните мъже и това не могат да свършат!

    Коментиран от #8, #10, #38, #45

  • 8 гост

    54 17 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Хой":

    Вълкът не слиза за кеф до кошарата. А когато кошарата е близо до гората какво се очаква? Ти ходиш ли до село да си набереш зарзават или ходиш на пазара панелния ти квартал? Животните си имат територии и хората им ги заграбват, след това се чудят защо изгладнелите животни душат стоката. Разбирам този вълк да напада хора, да е мечка стръвница, но не. Хората отиват на територията на вълка и го дебнат, за да го убият. Това не е хубаво както и да го погледнеш, та дори и да си с малка пишка.

    Коментиран от #11, #37

  • 9 Д'Мин

    38 16 Отговор
    Пожелавам другия път снимка между два вълка. Единият да го е стиснал за ларинкса, другия за кайсиите!
  • 10 питай

    44 11 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Хой":

    Питай ги тези "природозащитници" виждали ли са как се отглеждат пилетата за магазините ? или как се отглеждат гъските за гъшия пастет? или как се отглеждат крави, телета, свине ? какъв "пейзаж" остава след стадо диви прасета, или какво правят вълците със стадата в малките селца в планините ? Съвременният човек няма представа от нищо, иначе с клавиатурата всички сме много силни...
  • 11 до гост

    44 22 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ако този вълк беше нападнал човек пак ли щеше да ревеш като магаре за животното или щеше да пееш друга песен ? А на ловците това им е работата - да контролират популацията, защото вълците нямат естествен враг. Но ако беше един истински природозащитник, а не гей със закърнели пръстчета от писане във интернет, щеше да го знаеш..... ужас!
  • 12 гражданин на България

    22 42 Отговор
    Браво на ловеца. Вълците трябва да бъдат отстрелвани докато изчезнат от природата. Естествен/изкуствен подбор се нарича - оцелява само който се приспособи. Природата няма нужда от вълци и ги унищожава чрез човека! :)

    Коментиран от #39

  • 13 BMW

    31 17 Отговор
    Пред компа е лесно да се коментира , защо не го срещнете този изгладнял вълк в гората , според вас дали ще ви подмине и ли направо ще нападне и ще къса от вас парчета месо и то докато сте още живи. Природата така ни е устроила , че по-умния печели в случая човека .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    27 9 Отговор
    Природата няма нужда от нас ...ние я на.ираме
  • 16 гост

    30 21 Отговор
    Ловец съм от много години и за всички , които се плюнчат тука за убития вълк ще кажа само едно - прочетете учебника за ловеца и ще разберете всичко. Ако пак не сте разбрали - прочетете какво пише за подборния лов ! Адмирации за колегата ловец !!!

    Коментиран от #20

  • 17 ААА

    36 11 Отговор
    На нашата малка територия вълците би трябвало да са около 400-600 бр. За да има стабилна популация и да изпълняват своята роля в хранителната верига, като изчистват болните и слаби животни. А те вече надхвърлят приблизително 3000. Имаме и внос от Македония,Турция,а е имало случаи, при много студени зими, да идват и от Румъния. В Турция умишлено ги оставят да се развъждат, като биологично оръжие ,срещу дивите прасета,които там са напаст и им съсипват реколтата. И за това най-много вълци се отстрелват в Странджата. Вълкът е изключително хитър , и сам знае да се пази от ловци, най-често случайно се и отстрелва- Чудиш се защо няма прасета, а то изскача вълк. Където се появи вълк(ци) изчезват всякакви животни в района -Мор е за всякакъв дивеч. Собственици на овце крави и особено коне, могат да фалират за една нощ. Вълкът ще ги удуши почти всичките- макар и да му стига и едно животно, такъв е по природа- харесва му да убива. От човека се страхува , от кучетата му не ,и ги дави и тях,ако има възможност. Но в сурови и гладни зими ,и когато е на глутници,има и такива случаи на нападения над хора. Ако популацията му не се ограничава ,а тя сега и така е висока , нанася големи щети,и не случайно от горското дават награда-парична ,дърва, а собствениците на оцелели стада,дават и по агне, на ловеца отстрелял вълк.
  • 18 goni

    30 13 Отговор
    На всички, които защитават вълка им пожелавам да ги срещне в гората докато се възхищават на прелесната българска природа докато съпругата снима, а децата си играят! Ако, някой оцелее цял живот няма да забрави прекрасното приключение и има да разказва за него вечер пред камината стига да има с какво! Ако, сте виждали човек оцелял след нападение на вълк ще разберете за какво става въпрос! Ама, да не ви пука! Засега в София ви ръфат само помиярите! Не че и те не убиват хора! Трябва да защитаваме животните! Хората , особено , ако са българи:"Кучета ги яли"!

    Коментиран от #23

  • 19 незнайко

    9 4 Отговор
    По този начин ловците тренират за отстрел на мигранти с такива размери. Не им се сърдете. Явно вълци са виждали много малко от тези, които ги защитават в предишните постове.
  • 20 Господин ловец

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Въпрос на гледна точка.
    Книгите са писани от хора.
    А какво ли би казал вълка ако можеше?
  • 21 МЕЧО ПУХ

    16 16 Отговор
    Аман от пишман ловци ... с големи пушки и с малки п.шки .
    Всяка година преди да излязат на ежегодния "подборен" лов ловците ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да преминават през същото - да ги пуснат в гората с изрисувани мишени на задниците и опитни стрелци да ги ПОДБИРАТ по съответните части за да не могат да седнат поне месец на тях и следващия път преди да хванат пушка за да гърмят по животно да се замислят малко ... Като четеш написаното от "ловци" явно всички са имали среща в гората с кръвожаден вълк или мечка... А да не забравяме и кръвожадните сърни и елени ... Те ако ви срещнат в гората какво ще ви се случи.. Няма да може да разказвате вечер пред камината защото ги няма ... Просто са преминали през подборен лов... Много жалко ... Когато изтрепете всичко в горите по какво ще стреляте ...

    Коментиран от #24, #63

  • 22 дедо Шишарко

    21 12 Отговор
    Който си няма на абер от лов да не се изхожда във форума!Популацията на дивеч ,било вълци ,диви прасета и всичко ,което е разрешено за отстрел през определения период ,трябва да се регулира!
    В това число влизат всички болни и недъгави животни!Браво на колегата!Истинско хладнокръвие и точен мерник!Кой ще реве за Червената шапчица ,ако Кум вълчан е схруска? Наслука!
  • 23 стоян георгиев

    19 21 Отговор

    До коментар #18 от "goni":

    тва сигурно е някква шега.през последните 100 години в българия няма регистриран случи човек да бъде убит и изяден от вълци.в гората ако ги срещнеш ще избягат ,дори без да ги усетиш.биха те нападнали само ако няма къде да идат.вълците са изключително красиви и умни същества да ги убиваш е идиотия особено стази мала популация в страната
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 дедо Шишарко

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "незнайния":

    Абе уйче ти и псевдонима ти е истински!
  • 26 Кольо

    20 9 Отговор
    Браво на колегата!!! До преди 10-тина години по нашата мера имаше доволно заек. Последните години не можем да видим за цял сезон 2 заека на кръст , ама чакалите се навъдиха ........... от всяка трънка по два. Изводите оставям за така наречените "природозащитници" , дето съм сигурен , че не са занесли и един кочан царевица в гората през зимата или сол или ваксини или ............ каквото и да било.

    Коментиран от #27

  • 27 стоян георгиев

    13 16 Отговор

    До коментар #26 от "Кольо":

    коле без вас животните в гората не се нуждаят ни от царевица ни от ваксини.особено сте цинични ловците еи,отнесли един тон царевица за да си застървят чакалата и се правят едва ли не на защитници на животните :)!заиците в гората са за храна не на хората,а на хишниците в тази гора.заици има в магазина отиваш и си купуваш,хем по-вкусни хем по евтини!
  • 28 Бай хой

    25 5 Отговор
    Бродил съм по планини5е много повече от всички тук и съм срещал вълци много много глигани, елени, сърни и зайци. И никога никое животно не ме е нападало. Най много да изръмжи или да изфучи и се оттеглят с достойнство. Ловът днес наистина е простотия без смиъл. Практикува се от заблудени младежи и от комплексари. И аз съ ловувал в миналото и това е едно от нещата с които не се гордея. Жалко е организирана група от въоражени до зъби простаци да избиват животни за удоволствие. Такова удоволствие могат да изпитват само простаци. И колко самолюбив може да си за да лъжеш че чрез две три подхвърляния на примамки се геижиш и отгле даш дивеч. Явно и себе си не могат да излъжат.
    Точно в момента съм сам някъде в Сърнена гора, съвсем наблизо увиват чакали но никак не се притеснявам че могат да ме нападнат. Още по малко зайци, сърни или диви прасета.

    Коментиран от #30

  • 29 Mercedes-Benz

    13 8 Отговор
    Ако няма да го яде, защо го убива??? Още повече, че това е бая голям вълк такива рядко се срещат, не е ли по-добре такова животно да бъде опазено... Не ги разбирам тия хора ловците и това е, не виждам смисъл в убийствата на животни, които с нищо не застрашават живота ти.
  • 30 гост

    20 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бай хой":

    Аз също ловувам в Сърнена средна гора ...но я ми кажи, кое е по-голямото зло - ловът или поголовната сеч ??? Знаеш ли че в неделя освен цигани-дървосекачи , камиони , коне и цигански кучета нищо друго не видяхме ??? Е...кво прайм ???

    Коментиран от #31

  • 31 ААА

    13 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Колега и при нас се бяха появили такива паразити. Влизат с каруците в дерето и режат- Няма горски,няма полицаи. Режат дървото на 1метър от земята ,щото ги мързи и да се навеждат. Като видиш такива "свещи" да стърчат от земята-бяс да те хване. Набарахме една такава групичка,каруците пълни с трупи по 2 метра-спокойни посред бял ден. Сложих пушката на челото на коня.Единият ,сигурно тартора им си запали резачката -Аз режа главата на теби,стави коня. Следващият път и коня ,и тебе първи. И се махнаха. Гонете ги и вие ,то държава няма.
  • 32 Бай хой

    5 4 Отговор
    Те тези които изсичат поголовно горите са и най активните "ловци". Не става въпрос за м....стите а за тия които ката ден изнасят хиляди кубици дървесина. Едни и същи им организират и лова и унищожаването на горите.
    Когато бяхме бяла и развита държава внасяхме дървесина а сега ни колонизираха и експлоатират като страна от третия свят.
    До колегата по долу - не ловувам в Сърнена гора и не съм от този район. В командировка съм и прекарвам по голямата част от дългата нощ в планината. Тук се чувствам сред свои.

    Коментиран от #33, #53

  • 33 ААА

    16 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бай хой":

    Така е , някога имахме свои участъци в Коми и се внасяше дървесина в Бг. и не се сечеше поголовно. Казваха 80-те години ,че една катеричка ,ако тръгне от едната граница ,може да стигне до другата граница ,само по дърветата. Истина е ,че най-големите извращения стават с перфектно , извадени документи. И тези които го организират, имат и ловни билети. Но тези индивиди , не можеш ги видя ,сред нормалните редови ловци. Те си имат свои ловни стопанства.Там си ходят министри,премиери, крупни бизнесмени, и това че имат ловен билет ,а някои и нямат,но трепят стотици животни , не ги прави истински ловци с ловна етика. Да стреляш по животни хванати с капан и убити със стотици ,в един ден ,не те прави ловец. То е като да отидеш и да си платиш курва ,и да кажеш че си голям любовник. И Бай Хой, кои се събраха миналата година да протестират ,на Ж. павета ,срещу залавянето на животни,и сечта на гори-ми ние обикновените ловци. Това можем да направим законно.Какво очакваш от нас повече-може би въоръжено възстание. Защо не дойдохте и други обикновени граждани ,да ни подкрепите, а само насилвахте клавиатурите. Можем ли само ние да съборим мафията,облечена във власт.
  • 34 Гост

    16 9 Отговор
    Абе, КУХИ ЛЕЙКИ С ПУШКИ НА РАМОТО!! Ако не му се навлиза в ловната територия с тия стада овце, не се нарушава естествената му среда, не се убива и плячката, с която вълка се храни, мислите ли, че вълка ще напада овце? Да си ги държат тия стада далече от гората бе!! Или да ходи да си ги пази той!! Няма да нападне ако има човек! Вълка ли е виновен, че са му ги наврели в носа?? Или простия фермер? Айде малко се замислете! Комплексари прости! Вълка не мисли като човек! Инстинктите му го карат да убива, не го прави за удоволствие! Заврете си пушките с извинение.. айде няма да казвам къде и се гръмнете!! Или да ви пуснем вас в ловната територия на някоя по настървена глутница и да видим тогава, колко ще се радвате!! Ловец се нарича този който убива, за да яде!!! А не за удоволствие! ВЪЛКА е ловец. Този който го е убил е просто жалък убиец на същество неспособно да се защити!! Дано ви дойде малко акъл в тия празни тикви!

    Коментиран от #42

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чакала":

    Ти май не си нормален.
  • 37 КУРТИ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    За някаи работи питай някой свои роднина - голяма или малка
  • 38 бренеке

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Хой":

    "Добре,че все още се намират ловци,па макар и все по- рядко,че да има кой да ви прави деца,щото сегашните мъже и това не могат да свършат!"-Охо хо - твоите деца да не са "направени" ти когато си бил на лов?
  • 39 Голям прос

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "гражданин на България":

    Грешиш мой човек. Вълците са нужни ,да не повярваш, за горите. Няма да обяснявам, но ограмоти се малко. Чети за САЩ и Йелоустоун
  • 40 На всяка манджа миродия

    8 4 Отговор
    Пожелавам на всички ловци през следващата година само болни животни да острелват за да не могат да пълнят раниците с месо ,защото те за друго не отиват в гората
    И да се налюскат с ракия разбирасе..
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Майна

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Гост много си прост4854
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ибачавджийски

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Хой":

    Фен съм на авджиите!
    Да знайш колко мазни пържоли съм омаал и колко арни авджийски булки съм онодил, докат серсемите им рътят баирите и трепят беззащитните гадинки, начи кат божието възмездие съм - за всяка утепана гадинка по тек на булката, за секи организиран лов - по идно беби от мен, ей тъй - бесплатно от мен, халал да им е.
  • 46 AСЕН

    5 2 Отговор
    За последните 50 години надали има загинал човек от нападение на вълк....
  • 47 гост

    2 1 Отговор
    Всичко се връща.
  • 48 Голям прос

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "незнайния":

    Стига бе, както нямаме армия, ти сега искаш да ни лишиш и от ловците.
  • 49 Голям прос

    1 2 Отговор
    'Баси дзвера!!!Като знаем, че стигат около 70-80 кила. Тоя се е охранил доста. А тези които недоволстват сигурно не са си дали повечето пари да си купят овце и кози за да имат поминък някакъв. И тоя дзвер да ги натръшка половината за нощ. Какво ли ще кажат после

    Коментиран от #51

  • 50 ежко бежко

    1 0 Отговор
    един дзвер по малко!
  • 51 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Голям прос":

    Ами ша кажат , че в свястно направена кошара не вълк , ами мечка не може да влезе , а който иска да ги държи на двора и да се избие всичко живо около него за неговия кеф , да се застреля сам , докато не му е помогнал някой !!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Горския

    1 0 Отговор
    Ти голям сървайвър се изкара!!! Аман от герои, командоси и сървайвъри в България! Ще си рече човек нация от герои........ а то посрана работа.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 вип

    3 0 Отговор
    Ловците в Бг.-Ахмед д.,Христо стичков,Станиш,Б.бойко
    И разбира се царя на незакония Лов и Риболов
    НАСКО СИРАКОВ(ХАЙВЕРА)
    и куп други хора на върха на системата бият всичко без жал в гората и ДУНАВ(мрежи,динамит) . Просто нямам думи ......
    за един от горе посочените трябва книга да се напише ..за не официалните му изяви разбира се.
    Този вълк не е проблем вярвайте ми...
  • 57 гацо

    0 1 Отговор
    ловците са ужасно тъпи комплексари с малки чурки и грозни жени
  • 58 7777

    2 1 Отговор
    ВЪЛКЪТ е съвършенно животно. И този палячо с пушка му е отнел живота, но ако не беше с пушка няше да има никакъв шанс срещу това величествено животно.
  • 59 Минуса

    2 0 Отговор
    Нз за вас ама аз имам вече 6 вълка убити, преследван и трепя!
  • 60 Jim Korbet

    2 0 Отговор
    Това е пълен фотомонтаж.Има такава програма за уголемяване на детайли в нета.
  • 61 Jim Korbet

    1 0 Отговор
    Това е пълен фотомонтаж.Има такава програма за уголемяване на детайли в нета.
  • 62 Много точно,браво!

    1 0 Отговор
    Много точно,браво!
  • 63 Димитър от село

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "МЕЧО ПУХ":

    Промит мозък
  • 64 Някой

    1 0 Отговор
    До всички природозащитници
    https://m.fakti.bg/bulgaria/344027-valk-napadna-baba-posred-bal-den-krava-a-spasi
    Тук сигурно бабата е навлязла в територията на вълка?
    Малоумници
  • 65 Bundy

    0 1 Отговор
    Трофеен вълк? Голямо хвалене че били застреляли животно което няма как да се защити. Може да ги убивате, но само един психопат би се гордял с това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове