2 593 2

Богати секти в Афганистан подклаждат миграцията

Богати секти в Афганистан подклаждат миграцията
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Секти, религиозни организации, с каквито е пълно в Афганистан, подклаждат масовата миграция към Европа. Това заяви в интервю за в. „Труд“ арабистът Мажд Алгафари.

По думите му основна цел на техните действия е отслабването на Европа.

"Има нещо гнило! Нееднократно съм повдигал този въпрос. Кажете ми: едно афганистанче на 17-18 годинки откъде намира 10 000 евро, за да тръгне от родината си и да стигне до Германия?", казва още експертът.

За да поясни механизмите на явлението, Алгафари припомня мисионерите, които бяха често виждани през 90-те години в България и добавя:

"Идват, убеждават те в едни догми, промиват ти мозъка… С такива е пълно в момента в Афганистан. Това са секти, религиозни организации, които отчасти се финансират от конкретни държави, но предимно от платежоспособни хора, които имат конкретни интереси. Основният от които е отслабването на Европа."

"Истината е, че ние като държава не сме подготвени за такова нещо. Нямаме политики как да предоставяме информация на хората у нас, как да ги запознаем с това, което се случва, как да им представим реалната истина кои хора заслужават убежище въобще да влизат в нашата страна. Всичко, което се прави в тази посока у нас, е пълен хаос...", казва още арабистът.

Алгафари допълва и това, че българинът не възприема бежанците така, както би погледнал хората от съседна страна и близка култура:

"Ние не искаме да възприемаме страданията на тези народи като страдания на нормални хора, които заслужават помощ, заслужават да им се протегне ръка – ние предпочитаме да правим планове как да се отървем от тях... Възприемаме ги като заплаха."

"Основна вина за това имат масмедиите, които ги представят като „много опасни” хора, които извършват атентати в Европа“, казва още той. По думите му „всичко това може да дойде у нас“. „По-голямата част от журналистите задават едни и същи въпроси. И получават едни и същи отговори, защото събеседниците в разговорите са едни и същи", казва още Алгафари.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЛВЗ
  Отговор
  1 16:42  05.12.16
  този господин явно не е на себе си , един път видиш ли били опасни , друг път пък ние не сме били достатъчно толерантни ! ми по добре да не сме толерантни , че от тоя толеранс сме на тоя хал !
 • гост
  Отговор
  2 18:35  05.12.16
  Миграцията я подклаждат САЩ и Русия с помоща на троянския кон Меркел .

Напиши коментар:


Публикувай