1 249 0

5 декември: България в снимки

5 декември: България в снимки
Снимки: БТА
Анжелина Димитрова

Изложбата "Непозната Южна земя" с карти на Антарктида се откри в централното фоайе на Софийския университет "Св. Климент Охридски". "Непозната Южна земя" е проект на програмата ЕКОАНТАР на Българския антарктически институт. Той има за цел чрез проследяване на историята на картографията на Антарктида от 15-и век до днес да направи общодостъпни най-интересните карти.

Заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов участва в работна среща на тема „Професионалното образование – ключов фактор за развитие в област Враца“. Част от професионалните гимназии в областта представиха специалностите, по които се обучават гимназистите.

Известният художник Ненчо Русев подрежда поредната си самостоятелна изложба живопис и скулптура в галерия „Неси” в Бургас.

Тийнейджърите в България употребяват предимно марихуана и амфетамини от различните видове наркотици. Това коментира в Русе Стефан Бакалов, началник на отдел "Митническо разузнаване и разследване" при митница "Аерогара София". Той бе лектор по време на обучението на русенски ученици на тема "Превенция на риска от употребата на наркотици", организирано от агенция "Митници" и сдружение "Детски пристан" в крайдунавския град.

По повод Международния ден на доброволеца, пожарникари от Областната дирекция на МВР в Монтана направиха демонстрации на модерна противопожарна техника.

Гимназисти и студенти от професионални училища и майстори-готвачи от реномирани ресторанти се включиха в шестия благотворителен кулинарен фестивал „Да споделим Никулден“, който се проведе в Юнашкия салон във Варна.

Изключително богат асортимент от риба и риба продукти се предлага на специализираните щандове на Кооперативен пазар Добрич в навечерието на големия християнски празник Никулден.

България


Напиши коментар:


Публикувай