934 2

РБ започва консултации с политическите сили

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Днес РБ започва политически консултации с парламентарно представените политически сили с ясна евроатлантическа ориентация и демократични ценности. С това изразяваме волята си и полагаме усилия за недопускане на БСП и ДПС отново в управлението на страната. Това решение бе взето на Изпълнителния съвет на РБ.

Целта на консултациите е да разберем дали е възможно в рамките на този парламент да бъде формирано стабилно мнозинство, гарантиращо продължаване и задълбочаване на реформите с особен акцент върху:· борба с корупцията, съдебната реформа, образование и здравеопазване,отбрана и сигурност,енергетика и икономическа стабилност.

Ако тези консултации покажат възможност за ефективно реформаторско мнозинство, РБ ще оползотвори мандата и ще участва в парламентарно мнозинство, но без да излъчва политически лица в правителството.
Ако не покажат такава политическа воля и мандатът бъде връчен на РБ, Блокът ще върне мандата незабавно, заявяват от РБ.

Министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов обяви, че първата среща ще бъде днес с ГЕРБ.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 12:39  06.12.16
  Успех
 • РАЗОЧАРОВАН
  Отговор
  2 13:45  06.12.16
  Преди да отидат на разговор Герб да изчисти своите политически назначения в службите за Сигурност .Освен това там ина възлови длъжности бивши полит работници които при всички правителства успяват да отцеляват и остават в сянка.чРЕЗ ТЯХ бсп ЧЕРПИ ИНФОРМАЦИЯ.

Напиши коментар:


Публикувай