686 1

КСБ: Търсене на екзотични варианти за "Струма", блокират работата по проекта

Калина Петрова

На първото си заседание, проведено на 5.12.2016 г., новият УС на КСБ препотвърди направената декларация в подкрепа на усилията на Агенция „Пътна инфраструктура“ за прилагане на предложения вариант на проектно решение на АМ „Струма“ лот 3.2. със запазване на съществуващия път, като платно с две еднопосочни ленти и второ двулентово платно, изнесено на изток извън дефилето, също с еднопосочно движение, но в обратната посока.

Декларацията в подкрепа на проектното решение беше подписана през септември от представители на браншови организации, неправителствени екологични организации, академичните среди и изпратена до институциите - МРРБ, АПИ и ЕК.

Вариантът за преминаване на АМ „Струма” през Кресненското дефиле чрез изграждане на отделно трасе, по което да минава трафикът по посока Кулата – Благоевград, и запазване на съществуващото трасе за движение в обратна посока среща най-голямо одобрение и подкрепа както на национално, така и на регионално ниво, показва и проведено регионално и национално изследване на нагласите и очакванията на обществото по отношение на доизграждането на инфраструктурата на страната, резултатите от което бяха представени на 5.12.2016 г. в Благоевград.

За КСБ предлаганият вариант е най-реалистичен, разумен и икономически възможен за осъществяване. КСБ отново заявява позицията си, че е крайно наложително да се ускорят всички процедури по одобрение и реално започване на работата по обекта. Търсене на нови екзотични варианти, повечето от които са напълно неприложими в сегашните условия, блокират работата по проекта в участъка на Кресненското дефиле, счита КСБ.

Бихме искали да уточним също, че направени изказвания от строители, членове на КСБ, изразяващи различни позиции от общата декларирана позиция на Камарата, са лично мнение и не ангажират по никакъв начин организацията.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • JOrkata
    Отговор
    1 16:13  06.12.16
    e..te mu veko na struma, napravete puta sofiq - pernik prez dragichevo magistrala

Напиши коментар:


Публикувай