1 014 0

Служебно правителство на РБ ще е още по-нестабилно

Все още се правят някакви последни опити да се създаде правителство в рамките на този парламент, заяви доц. д-р Иво Инджов

Служебно правителство на РБ ще е още по-нестабилно
Анжелина Димитрова

Навсякъде в Европа, когато се провеждат или се подготвят предсрочни избори, дори и една година след това, ако не може да се състави правителство, управлява кабинетът в оставка. Така не се случва нищо драматично. По повод всички идеи за свикване на Велико народно събрание и ако то се свика, според мен, то трябва да се занимае и с този проблем – закриване на институцията „Служебен кабинет“. Защото се харчат излишно политическа енергия, финансови ресурси и напразни очаквания на обществото. Това заяви за Факти.бг политологът и университетски преподавател доц. д-р Иво Инджов. Според него съставянето на служебен кабинет е архаизъм.

Според него в момента все още се правят някакви последни опити да се създаде правителство в рамките на този парламент. Тези опити обаче изглеждат по-скоро теоретични.

Ако Плевнелиев даде третия мандат на Реформаторския блок, тяхното служебно правителство в известна степен ще бъде реплика на сегашното, само че ще бъде много по-нестабилно, защото Реформаторите създадоха един много неблагоприятен собствен образ в обществото, каза още Иво Инджов.

Цялото интервю четете във Факти.бг.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай