753 3

Купи жива елхичка, помогни на дете

По пет лева от продажбата на всяко дърво ще бъде дарена за каузата

Анатоли Стайков

Министерство на земеделието и храните за втора поредна година ще проведе благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете“.

Продажбата на живи елхички започва на 8 декември и ще продължи до навечерието на Коледните празници – 22 декември 2016 г., от 10:00 до 20:00 часа. Тази година средствата от коледни дръвчета ще бъдат дарени за лечението на петгодишно момиченце, което страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия.

По пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъде дарена за каузата. В рамките на кампанията Държавните горски предприятия ще предоставят над 3 000 елхички, като при по-голям интерес от страна на гражданите те ще осигурят и допълнителни дръвчета.

Всеки гражданин, който пожелае да се включи в инициативата и да си закупи живо коледно дръвче ще има възможност да го направи на 22 места в страната, които са публикувани на официалната интернет страница на Министерството.

В София живи елхички ще може да намерите на две места – пред сградата на Министерство на земеделието и храните, на ъгъла на бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Дамян Груев“ и в градинката при паметника на „Патриарх Евтимий“.

В миналогодишната кампания Министреството събра над 35 000,00 лева, като 15 000,00 лв. са от продажбата на коледни дръвчета, предоставени от горските предприятия. Инициативата бе в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес”, което използва средствата за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.

Инициативата се подкрепя от Димитър Туджаров (Шкумбата), двукратната ни сребърна олимпийска шампионка по борба Станка Златева, актрисата и джаз певица Милица Гладнишка, водещият Симеон Колев и актьорът Станимир Гъмов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тошибиян
  Отговор
  1 15:21  07.12.16
  не са прайте напе4атайте парите и ги дайте на детето не обвързвайте нещастието на детето с покупката на елхи

  Коментиран от #2

 • Лупи
  Отговор
  2 16:19  07.12.16

  До коментар #1 от "тошибиян":

  Лапачите няма да те чуят те така си знаят така си баят по комунделски простотийски дивотийки.... Този призив звучи като - Купи кило колбаси спаси прасе! Ефекта е същият... По-добре щеще да приканят производителите на лекарства да отделят пари от огромните си раздути тук печалби и да излекуват някои деца отколкото тая простотия! Ала от кенефчии мафиоти на власт добро не чакай ни за хора ни за животни ни за растения.... така си знаят от десетилетия тия комунделофашистки тикви и така си баят. И очевидно няма да се променят... Трагично за нас ХОРАТА. Имам внпредвид онези справедливи почтенни хорица, които страдат простотиите на много бандюги....
 • Ник
  Отговор
  3 16:23  07.12.16
  ГЕРБ, БСП, ДПС и останалите в парламента партии разполагат с достатъчно пари от партийната субсидия, с които могат да финансират подобна операция. Ако лидерите им бяха такива за каквито се представят до сега щяха да са го направили! Вървете при Винету и му поискайте пари. Този толкова открадна, че не 11 а поне 100 деца ще имат шанс да живеят

Напиши коментар:


Публикувай