573 1

Кметска среща за зимния сезон в Ардино

Кметска среща за зимния сезон в Ардино
Снимка и текст: Гюнер ШЮКРИ
Анжелина Димитрова

Прегледът за готовността за зимния сезон бе основният акцент на традиционната работна месечна среща на кметовете на населени места в община Ардино. Поради ангажименти на кмета Ресми Мурад, срещата бе водена от зам.-кмета инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

Зам.-кметът и председател на Оперативния щаб на плана за защита при бедствия и аварии инж. Изет Шабан заяви, че общината има пълна готовност за зимния сезон.

„До всички населени места на територията на общината е разнесен пясък. В готовност е и специализирана техника за почистване и опесъчаване на пътните настилки”, заяви Изет Шабан. Той отбеляза, че приоритетни при снегопочистването ще бъдат участъците пред здравните заведения, училищата, детските градини, фурните, търговските магазини и учрежденията.

По време на заседанието селските управници докладваха за подготовката на местно ниво за зимния сезон. Кметът на Падина Кямил Кичуков предложи изсипаният пясък да бъде обозначен с летви, за да се забелязва при снеговалеж.

Инж. Изет Шабан съобщи, че по схема „Обучения и заетост” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 год. на работа ще бъдат назначени 10 неактивни и безработни лица на възраст над 29 години, които са регистрирани в дирекция „Бюро по труда”. Ще бъдат подкрепени безработни лица с основно или по-ниско образование, с продължителност на регистрация в Бюрото по труда от 12 и повече месеца и безработни на възраст над 54 години. Наетите лица ще бъдат включени в обучение за придобиване на професионална квалификация, след което ще бъдат назначени на работа за период от 12 месеца.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • jorkata
    Отговор
    1 00:11  08.12.16
    Ma kakvi sa tea turci be Kakvi sa tea kmetove koi gi e izbral Pravitelstvoto i kmetovete za nish ne stavat

Напиши коментар:


Публикувай