1 350 1

Предлагат вицеадмирал Ефтимов за шеф на отбраната

Венцислав Михайлов

Вицеадмирал Емил Ефтимов е обмислян за нов началник на отбраната, научи Факти.бг.

До рокадата се стигна след като досегашният началник ген. Константин Попов подаде оставка. Вицеадмирал Емил Ефтимов е един от заместниците на подалия оставка висш военен.

Вицеадмирал Ефтимов е от Варна. Той е завършил е ВВМУ “Н. Вапцаров”. Продължил е своето образование във военноморска академия в Санкт Петербург. Има зад гърба си и специализации във Военноморския колеж в Ню Порт, САЩ.

Ген. Константин Попов аргументира напускането си с факта, че ген. Румен Радев, на когото е бил началник, е избран за президент.

Редовно заседание на Съвета по отбрана към министъра на отбраната се проведе в Министерството на отбраната. На него бяха разгледани и приети резултатите от консултациите с НАТО по пакета за Цели за способности по колективната отбрана за Република България. На заседанието днес беше разгледан и рапортът на началника на отбраната генерал Константин Попов за освобождаване от заеманата длъжност и освобождаване от военна служба, съобщиха от Министерството на отбраната.

Пред членовете на Съвета по отбрана ген. Попов подчерта, че изборът на нов началник на отбраната е от изключително важно значение и трябва да се разглежда в контекста на ролята на началника на отбраната и щаба на отбраната при функционирането и изграждането на Българската армия и Въоръжените сили, за което е необходимо да се търси широко и разумно съгласие.

Мандатът на ген. Константин Попов трябваше да приключи през 2020 г.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Моряк от фрегата смели 2001година..
    Отговор
    1 22:08  07.12.16
    Тоя го помня преди години беше началник щаб на 1-ви дивизион патрулни кораби във Варна, и редовно бухаше командира на фрега смели Оги Колев.. Много често и пред по ниско стоящи в ерархията което си е недопостимо. Другия му номер беше, като си нахлупи шапката надолу.. Да не си му пред очите.. А като е нагоре, означава че е в добро настроение.. Караше един бял голф 2-ка с широките брони и целия джам и редовно го спираше пред кораба. Абе чобанин от където и да го погледнеш, и много много не му дремеше от адмиралите, даже въобще не ги бръснеше за нищо.. ЛИЦЕ ОТ ВСЯКЪДЕ...

Напиши коментар:


Публикувай