Last news in Fakti

8 Декември, 2016 13:07 1 750 5

Ще подкрепим мандат на РБ

  • валери симеонов-
  • подкрепим-
  • мандат-
  • рб

Това ще се случи при съответно внасяне на корекции в програмата, заяви Валери Симеонов

Ще подкрепим мандат на РБ - 1
Снимка: БТА

Абсолютно ще подкрепим мандата на РБ при съответно внасяне на корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети, заяви пред журналисти в НС Валери Симеонов след проведената среща между ПФ и РБ.

„Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответно парламентарна криза. Смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за каквото настояваха от БСП с изключителна настойчивост“, каза той.

По думите му срещата на ПФ с РБ е преминала в изключително добронамерен тон.

„Да има правителство за 20 дни, такива глупости не искаме и след това да има второ служебно правителство, назначено от новия президент. Смятаме, че в това НС имаме нужното мнозинство, за да продължаваме да изпълняваме програмата, под която сме се разписали“, заяви Симеонов.

Той каза още, че приоритетите са повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с охраната на границата и мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и в енергетиката, битовата престъпност и оздравяването на климата за дребния и средния бизнес.

Този цирк, който направи ГЕРБ миналата сряда беше организиран поради факта, че върху тях беше оказано външно влияние, каза пък Красимир Каракачанов.

„Това е несериозно, питайте ги кой им се обади отвън. Те много добре знаеха за нашата идея за пенсиите, защото сме я защитавали още на първо четене на бюджета, внесено е писмено. Как във вторник знаеш какво ще защитаваме ние в сряда на бюджет в залата, казваш, че ще ни подкрепиш и в сряда казваш, че проблемите с пенсиите били сериозни и искането ни за увеличаване на минималната пенсия на 300 лева било сериозен проблем и няма да ни подкрепят“, попита той.

Относно срещата между ПФ и РБ Каракачанов уточни, че депутатите от коалиция „Обединени патриоти“- Атака и Народен съюз ще бъдат уведомени за срещата, тъй като поканата е била само към ПГ на ПФ. Каракачанов посочи, че на срещата не е обсъждано дали кабинетът да бъде експертен или политически.

„Успяхме с няколко аргумента, които и те ги знаеха да ги убедим, че ресурс за увеличение на пенсиите има. Това е първото и неотменно условие“, заяви той.

Петър Москов пък каза, че разговори са възможни дори с Патриотичния фронт, но уточни, че ако не се намери подкрепа, в понеделник от Реформаторския блок могат и да върнат мандата.

Ръководните органи на Реформаторския блок ще вземат решение относно мандата за съставяне на кабинет. На базата на решението, взето от Изпълнителния съвет на РБ, продължават предварителните разговори, за да се види има ли възможност за реформаторско мнозинство и това ще продължи да е публично, каза той.

Ще извървим целия път на разговори публично, за да бъде ясно какви са причините да се случи или не съставянето на кабинет. На базата на тези консултации ние ще информираме Изпълнителния съвет и Парламентарната група на РБ и ще вземем окончателно решение, коментира Москов.

Според думите му, до момента има съгласие и в ГЕРБ, и в ПФ, и в РБ, че не бива да се тласка държавата в спирала на неопределеност и несигурност. "Има общи неща и ние, ПФ и ГЕРБ онзи ден, всички сме съгласни, че много по-добре би било държавата да не влиза в спирала на неопределеност и на несигурност", заяви той.

Попитан за възможен формат за съставянето на кабинет в рамките на това Народно събрание Москов посочи, че не вижда различна възможност от формата на досегашното мнозинство и категорично изключва БСП и ДПС като партньори, но продължава да е скептичен, че подобен формат е възможен.

Факти.бг припомня, че в зала „Запад“ на Народното събрание се проведе среща между парламентарните групи на Патриотичния фронт и Реформаторския блок, на която присъстваха Найден Зеленогорски, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 протестиращ

    0 0 Отговор
    Г-Н сИМЕОНОВ приоритета като проблем Охраната на грапицата може да се реше ако се изключи това което се споделя от някой ППче високопоставени полицейски служители подкрепят каналджийството .Незабавна смяна назначенията от МВР Бъчварова и Г Костов.
  • 2 Реалността

    2 1 Отговор
    Горкичките...Реформатори,патриоти....знаят,че следващ парламент няма да видят ;)
  • 3 УШЕВ

    0 0 Отговор
    Милиционерите нямат работа в НС
  • 4 ХАСАН

    0 0 Отговор
    Философа трябва да се намеси --
  • 5 Мартин

    0 0 Отговор
    Да обобщим положението така: едни леки хора от псевдо патриотите ще подкрепят както могат едни стари политици, които са се събрали в група, кръстена Реформаторите - само и само да се докопат пак до политиката?!? А зад интересите на Реформаторите седят интересите на Прокопиев!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове