980 3

ГЕРБ няма да участва при съставянето на правителство

Ако за ГЕРБ съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-тото НС щяхме да го направим с мандата, връчен ни от президента, заяви Атанасова

ГЕРБ няма да участва при съставянето на правителство
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

В рамките на това НС няма да участваме при съставянето на правителство с мандат на друга политическа партия, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Много е странно, че в момента колегите от ПФ и РБ изобщо говорят за мнозинства, тъй като през последните месеци стана ясно, че стабилно мнозинство няма“, каза тя. По думите й това се е доказало два пъти - първо, когато по време на президентската кампания се е видяло поведението на коалиционните партньори на ГЕРБ и второ при приемането на бюджета за 2017 година.

„Ако за ГЕРБ съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-тото НС щяхме да го направим с мандата, връчен ни от президента, мандат на ПП ГЕРБ като най-голямата политическа партия“, каза още тя. „Нашият премиер се казва Бойко Борисов и смятам, че е редно той да говори от името на правителството, а не някой друг“, заяви Атанасова.

Попитана дали ГЕРБ ще участва в среща с РБ след като в понеделник им бъде връчен мандат от президента тя обясни, че партията ще участва в такава среща, защото това изисква политическата коректност. „Винаги и в рамките на тези 2 години сме доказали, че сме коректни към всички, но това можем да им го кажем и на тази среща“, каза още Десислава Атанасова.

България

Още по темата

 • Ще подкрепим мандат на РБ

  Ще подкрепим мандат на РБ

  Абсолютно ще подкрепим мандата на РБ при съответно внасяне на корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети, заяви пред журналисти в НС ...
  8.12.2016
  1 336
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • прост народ слаба държава
  Отговор
  1 14:58  08.12.16
  ГЕРБ в момента протакат докато изхарчат поне половината от парите на държавата/взети със заеми/. След това ще искат мнозинство на всяка цена,за да изтеглят нови заеми. Този сценарий вече ни го разиграха веднъж,а сега го разиграват втори път.Ако мине момера значи няма по тъп народ от нас. Бойко каза държавата я оставям пълна с пари и спокойна/нито едното-нито другото-лъже като говори/
 • onq s konq
  Отговор
  2 15:13  08.12.16
  Бойко не лъже,а ти ни можеш да смяташ.Аре бегай пак да броиш парите в държ хазна
 • гост
  Отговор
  3 16:04  08.12.16
  Нали щяхте да намалявате партийната субсидия и щяхте да променяте пропорционалната система с мажуритарен вот. Какво стана? Хем ви се иска хем не ви стиска. Колкото оправи здравеопазването на времето, толкова и сега ще направиш нещо.

Напиши коментар:


Публикувай