1 241 0

Мъртво тригодишно дете е откарано в болница в Хасково

Заключението на д–р Христо Еленски ще даде яснота за причината за смъртта на момченцето

Анатоли Стайков

3-годишно момченце от с. Николово е докарано в хасковската МБАЛ мъртво. За това съобщи директорът на болницата д-р Георги Гелов, цитиран от haskovo.net.

Сигналът за детето е подаден от родителите по-рано през деня. При транспортирането от дома му телцето е било почти безжизнено. Анестезиолозите от МБАЛ-Хасково опитали да стимулират жизнените му функции още в линейката, но при пристигането в болницата то вече е било бездиханно, нямало и пулс.

Въпреки това лекарите са продължили да се борят за живота му, направена е и интубация, въведено е и в шокова зала, но безуспешно. Информацията за обстоятелствата около смъртта на момченцето е много оскъдна към момента.

Това, което се знае е от информацията, дадена от родителите. 3-годишният Теодор, който бил записан при джипи в Кърджали, скоро е бил лекуван от кожно заболяване в клиника в Пловдив. Вчера детето имало силни болки в корема, но не е потърсена никаква лекарска помощ.

Едва днес родителите му са поискали спешната намеса на медиците, след като сутринта са забелязали, че детето почти не диша. Предстои аутопсия. Заключението на д–р Христо Еленски ще даде яснота за причината за смъртта на момченцето.

Хасково / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай