1 834 3

Причината за смъртта на момченцето в Хасково е глад

Анатоли Стайков

Момченце на две години и два месеца от хасковското село Николово е починало от общо изтощение и глад.

Вчера, малко преди 10 ч., на спешния телефон 112 е получен сигнал за дете в безпомощно състояние. Обаждането е от родителите, които установили, че то почти не диша. Лекарите от изпратената на място линейка констатират, че детето е на прага на смъртта, затова го откарват по спешност в болницата в Хасково.

При докарването му в спешното отделение малкият Теодор бил с липсваща сърдечна и дихателна дейност и разширени зеници. „Нямаше искрица живот“, разказа пред bTV д-р Димитър Кючуков, началник на спешното отделение към МБАЛ Хасково и един от лекарите, опитали се да спасят детето.

Предприети бяха незабавни реанимационни действия и интубация, борбата продължи около час, но детето не възстанови дихателна дейност, каза д-р Кючуков. На пръв поглед момченцето имаше блед, страдалчески израз, най-вероятно е страдало от нещо. По данни на майката предишния ден то се е оплакало от болки в корема. Беше недохранено, с много по-малко телесно тегло за възрастта си, беше бледовато, което говори за инфекция. Имаше и множество гнойни обривни единици по цялото тяло. Това говори за обща интоксикация на организма, което може би е довело до тежките последствия, каза още докторът.

Личното му мнение е, че за Теодор не са полагани достатъчно грижи и не е бил проследяван от педиатър или личен лекар, макар майката да е декларирала, че има личен лекар в Кърджали и е бил воден в Пловдив в детска клиника по повод заболяване, което не е уточнила.

Майката беше неадекватна в момента, даваше неадекватни сведения за детето, но не може да се каже в такъв момент дали има промени в психиката или е била разстроена от загубата, каза д-р Кючуков.

Полицията вече работи по случая. По информация на bTV майката има лек психичен проблем.

Хасково / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • smolata
  Отговор
  1 08:36  09.12.16
  Бог да прости детенцето, по-страшно от това няма. :(
 • незнайко
  Отговор
  2 09:13  09.12.16
  Защо им разрешават да раждат на психично болни? Детето и то е било с отклонения в развитието си. Каква нация сме само! Децата после страдат цял живот.
 • pllam
  Отговор
  3 10:10  09.12.16
  Само в абсурдистан! В коя друга държава никой няма да знае какво по дяволите е състоянието на това дете??? Нека почива в мир душицата...

Напиши коментар:


Публикувай