832 1

Откриха над 35 кг негодно месо в заведение

Месото е установено при проверка в курорта Боровец в навечерието на студентския празник

Анжелина Димитрова

На територията на курортен комплекс Боровец бе проведена специализирана полицейска операция във връзка със студентския празник. Съвместни екипи от служители на икономическа полиция в ОДМВР- София, НАП, ОДБХ, РЗИ - София област и Инспекцията по труда са инспектирали общо 15 обекта - ресторанти, механи и увеселителни заведения с направени резервации от празнуващи студенти.

В едно от проверените заведения, контролните органи са установили общо 35.260 кг месо, част от което с неясен произход, останалото с изтекъл срок на годност. От служителите на ОДБХ е съставен акт за установено административно нарушение. На установеното количество негодно месо е наложена възбрана и същото предстои да бъде унищожено в екарисаж. В хода на проверката, в заведението е установена и бутилка скъп алкохол, с изтекъл срок на валидност на акцизния бандерол. Предстои съставянето на акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

За притежание на 1 грам кокаин в празничната нощ е задържан 23-годишен старозагорец. Той бил проверен от полицейските служители в тоалетната на хотел в курортния комплекс. По случая в РУ- Самоков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

В резултат на предприетите допълнителни превантивни мерки студентските празненства на територията, обслужвана от ОДМВР-София, преминаха без сериозни инциденти и при гарантиран обществен ред.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Vegan
    Отговор
    1 17:14  09.12.16
    https://youtu.be/t0FRfwF9G5A

Напиши коментар:


Публикувай