1 785 0

Възстановка на катастрофата, отнела три живота в Пловдив

В инцидента на бул.“Руски“ загинаха трима души

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анжелина Димитрова

В Пловдив полицията и прокуратурата направиха възстановка на катастрофата, при която загинаха трима души на бул.“Руски“. Заради следствените действия повече от 2 часа западното платно на булеварда остана затворено.

Експерти от полицията измериха различни разстояния, за да установят с точност всички детайли около трагичния инцидент. На експеримента присъства и вдовицата на загиналия в мелето Атанас Ламджиев - Корнелия Петкова, съобщи „Марица“.

Тя случайно разбрала, че ще се провежда такъв експеримент и веднага пристигнала. Пред медиите жената обясни какво й е разказал единственият оцелял в зверския удар. Димитър е бил на задната дясна седалка, когато е станал инцидентът. Той си спомнил, че всичко станало за по-малко от една секунда.

Атанас се опитвал да прави обратен завой пред спирката до Бунарджика, за да потегли в посока към гарата, когато Audi-то на Любомир Трайков, ги връхлетяло.

„Тук съм, защото определям себе си като автосадист. Идвайки на това място, болката ще стане още по-голяма, но нека е така. Как е станал инцидентът? Пресичат едното платно - нямало е коли, после и другото - пак е нямало автомобили. В момента, в който са тръгнали да изправят, виждат кола и дотам. Всичко е станало за части от секундата. Едва преди два дни видях на живо какво е останало от колата - нещо кошмарно“, заяви тя.

Когато се свестил от удара, Димитър видял, че Атанас и Виолета вече са издъхнали, а седящата до него Поли, която почина по-късно в болницата, не можела да си поеме въздух.

Корнелия Петкова коментира и гласуваните от парламента по-високи глоби за джигитите на пътя, но каза, че се съмнява в техния ефект.

Автомобилът, в които загинаха трима души се е забил в автобусната спирка, а другата колата, която е управлявал Любомир Трайков, се е ударила челно в дърво. Разследващите отказаха да съобщят какви са резултатите от следствения експеримент.

Факти.бг припомня, че преди седмица съдът върна обратно в ареста шофьора Любомир Трайков, а прокуратурата му повдигна ново обвинение- за убийство на трима души по непредпазливост на пътя.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай