9 Декември, 2016 14:06 8 513 29

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки)

  • павлова-
  • пуснахме-
  • казичене-
  • околовръстно

Софийското околовръстно при Казичене вече е с две платна

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки) - 1
Снимки: МРРБ

Само за 100 дни завършихме един обект, който се чакаше от 24 години. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, която откри новоизграденото дясно платно на надлеза при Казичине.

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки)

Той е над ж. п. линията София - Бургас и на второкласния път II-18. На церемонията присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, Илияна Захариева – член на УС на АПИ и др.

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки)

Павлова подчерта, че благодарение на българското правителство, и лично на премиера Бойко Борисов, са осигурени 7,5 млн.лв. от бюджета за завършване на пътния обект, чието строителство е започнало през 1992 г.

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки)

„Благодарение и на строителите, след над 20 години чакане, за 100 дни имаме дългоочаквано дясно платно, тъй като две десетилетия имахме отново само ляво“, каза още тя.

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки)

Министърът подчерта, че това е много важно съоръжение, тъй като част от околовръстното шосе на София по него се движи тежкия транзитен трафик.

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки)

Това е връзката между магистралите „Тракия“ и „Хемус“, между граничните пунктове Кулата и Калотина.

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки)

„Години наред незавършеното съоръжение създаваше редица проблеми и затруднения на интензивното движение. Ставаха инциденти, създаваха се проблеми на хората, живеещи в района. Изпълнихме един дългоочакван ангажимент и се радвам, че го изпълнихме качествено и професионално за кратко време“, каза още Павлова.

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки)

Изграждането на надлеза започва през 1992 г., преди 24 години. До 2004 г. е построено само лявото платно и до момента движението се осъществяваше само по него.

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки)

С изграждането и на дясното платно в участъка от Северна скоростна тангента до автомагистрала „Тракия“ се очаква значително да се подобри организацията на движението, да се повиши безопасността на движението и да се хомогенизира цялата отсечка от пътен възел „Сливница“ до АМ „Тракия“.

Павлова: За 100 дни пуснахме нещо, чакано 24 години (Снимки)

Участъкът е важна пътна връзка, по която преминава тежкотоварният трафик от ГКПП „Калотина“ към Капитан Андреево и пристанище Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фатмак

    35 1 Отговор
    що старшини от Пътна полиция е изхранил то'я надлез....
    Мъка!

    Коментиран от #9

  • 2 мемфис

    29 0 Отговор
    Някои милиционери пенсия са изкарали на този "капан"!
  • 3 Уфффф

    27 7 Отговор
    Нещо, което чакаме повече от 24 г, а не се справихте, е премахване на корупцията и постигане на действаща съдебна система. Всичко останало би се наредило на пазарен принцип.

    Коментиран от #12, #13

  • 4 Насо

    15 4 Отговор
    За пръв път казвам евала на тези хора. Наистина това нещо го помня от дете като минавах ме с жигулката излизайки от София. Това е единствения път, по които минавам веднъж месечно излизайки от София. Лошото,е че да стигнеш до там пътя от тировете е намачкан ,като юфка вече. И както пише по горе много фуражки са си изградили семействата там.
  • 5 Косматия

    16 1 Отговор
    Малииии доживех бе!!!!! Доживех да видиувам тами мос!!!!!

    Ураааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!!!!!
  • 6 Варна

    21 6 Отговор
    24 години чакам този народ да се събуди и да спретнем едно хубаво сурвакане на жълтите павета.
    Иначе за пореден път не схващам защо Софийските шосета се правят с пари от Републиканският Бюджет? Нима 600 млн. дотации за София всяка година са малко? Бюджета на Варна,Бургас и Пловдив взети заедно правят почти същата сума!
    Нелепо е бюджетите на изброените градове да са по 200млн. при все че държавата прибира 90% от приходите им без местните данъци. Защо трябва да храня София все още не разбирам!
    София има 500 хил. души наредени на държавната хранилка, което мен не ме кефи особено!

    Коментиран от #19

  • 7 Dido

    22 9 Отговор
    Хубаво, супер! Ама качеството Павлова. качествовто? АМ Марица вече се разпада, колко пъти я ремонтираха за тези две години от както я пуснахте?!? Вярно е БСП и ДПС и 10% не са построили от пътищата които ГЕРБ направи, ама по малко крадете бе хора! След 3 години ще останат само снимките с лентичките от тези пътища ....
  • 8 Вл Лалев

    17 9 Отговор
    А колко ли откраднахме от този проект? Относно това дали е качествено ще си проличи след време...
  • 9 6999999999

    7 11 Отговор

    До коментар #1 от "Фатмак":

    Абе лалев,ти като си комунист-крадец , защо си мислиш че всички сме такива а...аз по този мост 24 години минавам и псувам всички досегашни управници че не могат да намерят пари да се оправи този резил - най-накрая се намери кой да го завърши ама на комуниста пак не му харесва !
  • 10 ИВАНОВ

    13 1 Отговор
    След тази добра новина сега очаквам протест на пътна полиция че ги лишават от доходно място за "работа" !!!

    Коментиран от #11

  • 11 Дядо поп

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "ИВАНОВ":

    Въобще не ги лишават от работа,срещу Казичене има
    пешеходен светофар с ограничение на скоростта до 50 км/ч
    Да им се.а на съоръжението след ,като по натам по около-
    мръсното по посока Младост се образуват километрични тапи.

    Коментиран от #14

  • 12 Електорат

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Уфффф":

    И аз съм на същото мнение. Корупцията и липсата на върховенство на закона и действаща съдебна система за мен са най-големите проблеми на България.
  • 13 Корумпета

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Уфффф":

    Много точно казано.
    .......... са осигурени 7,5 млн.лв. от бюджета колко са отишли за обекта, и колко сте лапнали вие ААА?????

    Коментиран от #16

  • 14 Бай Хой

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Дядо поп":

    Дедо Попе, ........ у Господ кой не верва рубли получава.... а кой верва еуро и долари ...или ... (дулари) ха ха ха...... Ти кво исаш доларе иле рубли? ... ха хах хах....
  • 15 mediator37

    5 0 Отговор
    Да ви е честита придобивката на софиянци !
  • 16 бай Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Корумпета":

    Е то не може в рая и онова до края!
  • 17 Сори

    1 5 Отговор
    Направете предприятие като ,,Нефтохим'' и тогава се хвалете....
  • 18 Тракториста

    3 3 Отговор
    На Лилито сух,сух,сух жената иска много дълбока орън т'ва е майсторлък
    работа,тайната е в белия сос!
  • 19 Име на гост

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    До господин Варна: Ти може и да не разбираш, но аз ще се постарая да ти го обясня! Първо сутрин та даже и през целият ден по улиците поне 50% от колите не са със Софийска регистрация. Демек те разбиват улиците, но данъци тук не плащат. Второ София през деня вече наближава почти 2 500 000хил човека, а голяма част от тях са от провинцията или идват от околните градове. Можеш ли да си представиш колко градски транспорт е необходим??? За да се подобрява и разширява структората са нужни пари. Трето, данъците в София са доста високи за разлика от другите градове. Четвърто, всичко е по-скъпо от останалите градове и ако не вярваш ела и виж! Само да ти кажа, че най се радвам като има празници които може да се слеят. София така упостява, че направо се връщам в детството и спомена за една от малкото добри идеи на комунизма - Софийското жителство. Ти, котйо говориш за сурвакане на жълтите павета бил ли си някога на смислен митинг? Участвал ли си в протести за повече от 20-30 минути? Щото едно е да тропаш по клавиатурата и да се правиш на патриот, а съвсем друго е да се опитваш да промениш нещо. "Дела трябват, не думи другари!!!" е казал поета.

    Коментиран от #20

  • 20 Шибаняк

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Име на гост":

    Те "теа" кат са от "провинциата", това не те прави теб патриций, аристократ. Ти си "просто" един шоп с големи претенции и клонящо към нула покритие и разбира се с нищо не покрито самочувствие.

    Коментиран от #24

  • 21 КВооо

    4 1 Отговор
    7,5 милиона лева???!!! мантинелите да не от злато??? пари не се присвоятват, хич дже...
  • 22 Герб краде като за последно

    4 1 Отговор
    7,5 милиона за участък около 200 метра, като и по-голяма част от основите бяха направени от преди. Не е имало поредната кражба. Не, не .....ха-ха-ха
  • 23 гребец

    4 1 Отговор
    Лап лап.....
  • 24 Име на гост

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Шибаняк":

    Като толкова мразите шопите що се влачите в София като свински черва ежеминутно???? Всеки петък ви гледам как тропате с куфарчетата към авто и жп гарата. Оправданието ,че там от където сте нямало работа вече не минава. Идвате в София и се окопавате като танкове с цената на всичко. Нахални и нагли без грам морал. Скъпо ви е, претъпкано ви е ми поне имате избор. Бекшифт и там от където сте дошли. Видно е по празниците че и без вас можем. А аз претенции нямам за разлика от вас. Комплекси също, но ти явно имаш и то в излишък. Малкият злобен и дребнав човечец от село си проличава от километри. И да аз нямам избор, че съм се родил в София. София която ти и такива като теб превърнахте в клозет. За съжаление нямам избор и търпя това.. Но имам право на мнение, без значение дали ти харесва или не!!!
    П.С. Да постигнал съм повече и съм много повече от теб. И да постигнал съм го сам, въпреки хората като теб. Хората като теб с които се сблъсквам всеки ден.

    Коментиран от #26

  • 25 555

    3 0 Отговор
    Честитите на Софиянци, ама тях това изобщо не ги грее..Само километър по-нагоре започва техния кошмар.В последните дни на управление просто видяха,че това е най бързия случай да лапнат за последно.Истинската язва на София е довършването на южната дъга на околовръстното.Там не щяха да пипнат въпреки ,че уверяваха ,че е заложено в плана за следващата година. И тя мина и замина и хоп вместо това направиха "Цяло дясно надлезче"
    Публикувано във факти.бг: Участъкът е важна пътна връзка, по която преминава тежкотоварният трафик от ГКПП „Калотина“ към Капитан Андреево и пристанище Бургас.
    Разбира се точно сега осъзнаха колко е важен участъка.
  • 26 Провансъри

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Име на гост":

    И да допълня много нагли, нахални, прости, с права и голямо самочувствие. Данъци не плащат ползват училища и детски градини с предимство и тн и тн...........
  • 27 Дебела свинкя

    4 1 Отговор
    Внучка на партизанина и член на ЦК на БКП Георги Павлов.
    На ши.....е комунисти внуците още не пускат кокала.
    ПроС народ слаба държава.
  • 28 Да те еба

    0 0 Отговор
    България да не е само София-инвестират само в столицата,плаштаме 97 лв винетки иhttps://fakti.bg/user/benefits си чупим колите по тия пътища,
  • 29 ЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ

    0 0 Отговор
    България да не е само софия,инвестират само в столицата-плащаме 97лв винетка и си чупим колите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове