964 0

Прокурaтурата започна разследване за Хитрино

Анатоли Стайков

Във връзка с инцидента в с.Хитрино, при който в следствие на дерайлиране на влакова композиция загинаха хора и бяха унищожени множество домове, Окръжната прокуратура в Шумен започна разследване на престъпление по транспорта.

Незабавно след получаването на сигнала в прокуратурата, по разпореждане на главния прокурор към мястото на инцидента са изпратени окръжният прокурор и двама негови заместници,както и петима следователи от следствения отдел на ОП - Шумен.

По разпореждане на главния прокурор дежурни екипи от Национална следствена служба също пътуват към с.Хитрино. В екипите от НСлС участват следователи, ръководени от заместник- директор на НСлС, съдебни медици, криминалисти и експерти.

На място с участие на служители на МВР и специалисти по противопожарна безопасност започват и първоначалните действия по разследване - оглед на местопроизшествие и разпити на свидетеи.

След допускането на разследващите екипи до влаковата композиция ще бъдат иззети измервателните уреди от локомотива. Установено е, че железопътният транспорт е бил осъществен от частно дружество "Булмаркет",чийто управител е на мястото на инцидента и ще бъде разпитан. С

Създадена е организация за изземване на документацията от това дружество от седалището му в гр.Русе,както и от мястото на композирането на влаковата композиция на гара Бургас.
Разследването продължава.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай