1 625 2

Борисов задейства Националния план за защита при бедствия

Подготвя се решение на МС за обявяване на ден за национален траур

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Премиерът Бойко Борисов разпореди въвеждане в действие на Националния план за защита при бедствия. В село Хитрино министър-председателят ръководи работата на Националния щаб за изпълнение на плана за действие.

В щаба участват още вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, министрите на транспорта и здравеопазването Ивайло Московски и Петър Москов, както и главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

Започна евакуация на всички жители на село Хитрино. Става дума за около 1000 души.

Сутринта след взрива на цистерната, причинен от дерайлирането на товарния влак, от домевоте им бяха изведени жителите от района около гарата.

Пълната евакуация се налага, за да могат да бъдат преточени цистерните с пропанол от влаковата композиция. Това ще отнеме вероятно два дни, обясни главен комисар Никола Николов.

В рамките на деня започва подпомагането на пострадалите с еднократна помощ от 325 лв. и се оказва съдействие на хората останали без подслон. Сформира се комисия, която да започне оглед на щетите и спешното подпомагане на пострадалите. В комисията ще работят представители на местната власт, пожарната, заедно с представители на АСП, РДНСК Шумен и РДНСК Варна.

Подготвя се решение на Министерски съвет за обявяване на понеделник (12.12.2016) на ден за национален траур.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 15:41  10.12.16
  Хайде сега Борисов бил задействал... - До преди това всички са стояли и са гледали безмълвно. Стига глупости, че почвам да се изнервям! Сигурно Борисов лично, със собствените си ръце и нечовешки сили, издърпа останалите цистерни... Да се прави PR на гърба на това нещастие е меко казано нелепо.
 • Защо обичам без гащи да тичам?
  Отговор
  2 15:42  10.12.16
  А ми че в България културата - могарът е бардак, порно и вуня от наглост и простотия и беднотия до шия! Те затуй Васко кеца казва - Аз вървя по света и подсвирквам си даже. Веднъж да успееш да се откъснеш от този АД. Със 100 км. в час аз летяяяя. Къде? По-хубаво от родината няма! Нека се борим тя да е такава каквато я виждаме в мечтите си!

Напиши коментар:


Публикувай