1 462 2

БДЖ няма нищо общо с инцидента в Хитрино

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

БДЖ няма нищо общо с инцидента, но безспорно компанията трябва да бъде реформирана. Това обяви в извънредното студио на bTV председателят на парламентарната транспорта Настимир Ананиев (РБ) по повод взривовете в село Хитрино тази сутрин.

Нужни са инвестиции за подновяване на цялата мрежа на жп транспорта, но финансовото състояние на БДЖ не е добро, а реформи не могат да се правят без пари, допълни Ананиев.

Председателят на транспортната комисия обяви, че машинистът на товарната влакова композиция с газ, която дерайлира в Хитрино, е жив и ще бъде разпитан. Той все още е в шок, уточни депутатът.

Сега е важно да покажем, като общество, че сме солидарни с хората в Хитрино

„Каквито и средства да се дадат в момента са недостатъчни. Важна е безопасността на хората. Част от тях са загубили свои близки, има и тежко ранени а други са останали без домове. Сега е важно да покажем, като общество и институции съпричастност, че сме солидарни с тях.“ Това заяви в ефира на бТВ народният представител от ПГ БСП „Лява България“ Жельо Бойчев, по повод трагедията в Хитрино.

„Мога много да кажа за състоянието на железниците и да критикувам, ние сме се обявили против тази концесия, но днес е на национална трагедия. Не бих си позволил подобно говорене. Важно е да покажем съпричастност“, каза още Бойчев. Той добави, че структурите на БСП в Шумен и Варна са в организация да помагат на пострадалите жители на Хитрино. Социалистът припомни, че БСП – Шумен вече предостави 500 хранителни пакета на хората от селото, както и се включи в кръводарителската акция.

Станислав Иванов от ГЕРБ уточни, че се работи по няколко версии за инцидента. „Може да има няколко причини и няколко грешки. Не трябва да се спекулира”, призова той.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бате Любо
  Отговор
  1 20:33  10.12.16
  Тая гнидаа Настимир Ананиев ..тая гнида...Най голяма вина носите Вие 240 - крадливи некадърници..
 • рес еоод
  Отговор
  2 20:57  10.12.16
  изведнъж се появи пътнически влак и нещо май се е объркало

Напиши коментар:


Публикувай