2 905 0

Взривът в Хитрино е необясним и мистериозен

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Анатоли Стайков

„Взривът, който се е получил в Хитрино е напълно необясним и мистериозен”, заяви управителят на „Булмаркет” Станко Станков пред bTV.

По думите му компанията се занимава с превоз на въглеводородни газове от 20 години и дори специалистите нямат обяснение за възникналия взрив. „Логично е когато пробивът стане в предната част на цистерната оттам да стане експлозията, а посоката е точно обратната. В края на вчерашния ден допуснаха наши хора до вагоните, видяха състоянието на този вагон, той е разпран отдолу целия”, поясни Станков.

„Разбрах, че на този прелез за тази година са станали четири инцидента”, каза той, но добави, че няма подробности по темата. Той поясни, че и тримата машинисти на влаковата композиция са опитни и с достатъчно стаж във фирмата. Категорично отрече да са били пияни, като поясни, че са минали през дрегер преди курса.

Управителят на „Булмаркет” заяви, че при съдебен процес компанията ще понесе отговорността си ако има вина. „Ние сме отговорна и социална компания и във всички случаи ще помогнем на хората. Вероятно ще се свържем с кмета на селото и ще уточним някаква програма”, каза още Станков.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай