834 0

11 декември: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Много богомолци запалиха свещички и се помолиха в памет на жертвите от катастрофата в село Хитрино, по време на неделната сутрешна служба в някои от храмовете в Асеновград.

След гласуване Траянополският епископ Киприян (на снимката) беше избран за Старозагорски митрополит от Светия синод на Българската православна църква.Той получи осем гласа при избора, а другият кандидат - Месемврийският епископ Яков, не получи нито един глас. Имало е пуснати и празни бюлетини.

Топло слънчево време и отлични условия за зимни спортове предлага родопският курорт Пампорово през днешният почивен ден за радост и настроение на многобройните туристи от страната и чужбина.

Коледната елха в Луковит грейна снощи. Огнено шоу посрещна жителите и гостите на Луковит, решили да дойдат да станат свидетели на запалването на коледните светлини. Кметът на града Иван Грънчаров показа кръст, който е донесъл от Израел и който ще бъде съграден в големият кръст, който ще бъде изграден на хълм над града.

В зала "Скаптопара" бе чествана тържествено 70-годишнината на организирания баскетбол в Благоевград. Със събитието бе отбелязана и 50-годишната треньорска дейност на дългогодишния баскетболен треньор и деятел Крум Савов (дясно). Заслужили треньори и баскетболисти като Крум Савов, Благой Ангелов, Валентин Шарков, Димитър Марчин, Бойко Филипов и други баскетболни деятели и състезатели от Благоевград бяха удостоени с почетен плакет по повод 70-годишнината от Българската федерация по баскетбол с признателност за техния принос в развитието на българския баскетбол.

България


Напиши коментар:


Публикувай