1 065 1

Поппандов: Дайте от партийните субсидии за Хитрино

Преглед на печата

Анатоли Стайков

"Дайте от парите за партийните субсидии за пострадалите в Хитрино", призова актьорът Павел Поппандов, който гостува в предаването на Би Ти Ви "120 минути", пише в. "24 часа".

"Или така, или като всеки депутат дари по една заплата реално ще помогнем за горките хора, останали без покрив навръх Коледа", призова той. Поппандов гостува на водещия Светослав Иванов по повод 5-годишнината от кончината на големия актьор и негов приятел Велко Кънев, който почина на 11 декември.

Разказа за чудесния човек Велко и припомни неговия чар и харизма както на сцената, така и в живота. Велко Кънев дълго се бори с рака на гърлото и си отиде на 63 години.

„24 часа“: Ресторант в Русе ще плати 3000 лева санкция за тютюнопушене

Ресторант в Русе ще плати 3000 лв санкция за тютюнопушене на закрито, реши Районният съд в дунавския град, като потвърди глобата от РЗИ, съобщава "24 часа".

Около 10 и 30 часа на 8 юни, двама от здравните инспектори извършили проверка в ресторант „Пристан“ на бул. „Скобелев“ № 46, стопанисван от „Ерик МБ“ ООД. Контролът бил упражнен заради подадена два дни преди това жалба за тютюнопушене в заведението.

В хода на проверката служителите на РЗИ – Русе, първоначално направили проверка на обекта отвън, при което установили, че ресторантът се намира на партерния етаж в жилищен блок, като заведението е с две плътни стени и две стени, с плъзгащи стъклени панели - откъм бул. „Скобелев“ и от страна на изградена лятна градина. В момента на проверката обаче, всички стъклени площи на обекта били затворени, с изключение на една врата, която води към лятната градина.

На 14 юни на дружеството бил съставен акт. Фирмата обжалвала наложената санкция, която обаче е потвърдена и от районните магистрати. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд град Русе.

„24 часа“: Българската Коледа дари 2 супер модерни апарата на неонатологията в Плевен

Два високотехнологични медицински апарата - дарение от Българската Коледа, получи отделението по неонатология на Университетската болница в Плевен, пише "24 часа". Единият апарат за постоянно положително налягане в дихателните пътища помага при дишането на недоносените бебета.

Другият - също последно поколение, е за ехографска диагностика и е с допълнителна функция доплер. Чрез него лекарите - неонатолози изучават структурите на мозъка, вътрешните органи, наблюдават кръвотока, за да се види има ли нарушения, аномалии, кръвоизливи и да се определи по-нататъшното лечение на пациента.

"И 2-та апарата са жизнено важни за нас, за да можем да диагностицираме и лекуваме качествено нашите малки пациенти, каза шефът на неонатологията доц. д-р Виктория Атанасова. Тя е благодарна на благотворителната кампания. От Българската Коледа доставили ценната апаратура, след като попитали в отделението от какво се нуждаят

„Монитор“: „Генерал и вицеадмирал в битка за началник на отбраната“

Генерал и вицеадмирал щурмуват поста началник на отбраната след оставката на ген. Константин Попов, научи „Монитор“. Командирът на Сухопътните войски ген. Андрей Боцев и сегашният зам.-шеф на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов са двете основни имена, които висшият офицерски състав и политическото ръководство в Министерството на отбраната обсъждат.

Кандидатурите им са били разгледани през седмицата в рамките на заседанието на Съвета по отбрана, когато обаче до единна позиция не се стигна. Тогава била представена и още една номинация – на другия заместник на ген. Попов ген. Пламен Атанасов, който обаче отрано отпаднал от надпреварата.

Следващата седмица се очаква да бъде свикано ново заседание, на което вече да бъде излъчена номинация, след което тя да бъде представена на Министерския съвет, а от него и на президента за издаване на указ.

В момента с едни гърди напред бил ген. Боцев, който получил устно два пъти президентско „да“ - както от сегашния държавен глава Росен Плевнелиев, така и от новия Румен Радев. Това му давало сериозен коз в надпреварата, тъй като конкурентът му вицеадмирал Ефтимов имал одобрението само на отиващия си президент.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бббббб
    Отговор
    1 08:53  12.12.16
    Тия кръв повръщат,но пари не дават .

Напиши коментар:


Публикувай