1 135 0

Ресторант в Русе ще плати 3000 лева санкция за тютюнопушене

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - град Русе

Анатоли Стайков

Ресторант в Русе ще плати 3000 лв санкция за тютюнопушене на закрито, реши Районният съд в дунавския град, като потвърди глобата от РЗИ, съобщава "24 часа".

Около 10 и 30 часа на 8 юни, двама от здравните инспектори извършили проверка в ресторант „Пристан“ на бул. „Скобелев“ № 46, стопанисван от „Ерик МБ“ ООД. Контролът бил упражнен заради подадена два дни преди това жалба за тютюнопушене в заведението.

В хода на проверката служителите на РЗИ – Русе, първоначално направили проверка на обекта отвън, при което установили, че ресторантът се намира на партерния етаж в жилищен блок, като заведението е с две плътни стени и две стени, с плъзгащи стъклени панели - откъм бул. „Скобелев“ и от страна на изградена лятна градина. В момента на проверката обаче, всички стъклени площи на обекта били затворени, с изключение на една врата, която води към лятната градина.

На 14 юни на дружеството бил съставен акт. Фирмата обжалвала наложената санкция, която обаче е потвърдена и от районните магистрати. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд град Русе.

Русе / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай