1 111 1

Прокуратурата: Разпитани са 31 свидетели за Хитрино

Стефанаки Йоанис

„Водещата версия е причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на нарушаване на правилата за движение от подвижен железопътен състав. Разпитани са 31 свидетели. Извършени са два огледа на местопроизшествието”, заяви в предаването „Здравей, България” говорителят на главна прокуратура Румяна Арнаудова.

По случая са ангажирани 16 следователи и петима прокурори.

Разследването е в начална фаза. Ще се извършват още огледи, ще се изземат и документи.

„Не можем да се ангажираме с изявления каква е причината за тежкия инцидент. Имаме свидетелски показания за превишена скорост, но не е приключило разчитането на информацията от двете устройства в локомотива”, допълни тя.

Арнаудова съобщи, че предстоят допълнителни разпити на машинистите. „Първите им показания бяха дадени още докато бяха в шок”, допълни тя.

Продължава разшифроването на данните за скоростта на цистерната. Много професионалисти разследват трагедията. Разполагаме със свидетелски показания за скоростта на влака когато е навлязъл на територията на гарата. Ще се разследва и възможна техническа причина за инцидента. Още е много рано да кажем дали има виновни лица. Това каза по БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 10:38  12.12.16
    ( Още е много рано да кажем дали има виновни лица. ) Имам чувството, че няма да има виновни. Тахографските устройства два дена не могат да ги разчетат. Голяма бързина е това. Може би защото беше събота и неделя и институцията не работи. Продължават да ни навеждат на мисъл, за превишена скорост. Вместо да отбият пътническия влак който е с 2-3 вагона, те са решили да отклонят тази тежка композиция. Даже и скороста да е нормална, преминаването през стрелките може да ги размести и следващите вагони отиват в друго посока.

Напиши коментар:


Публикувай