1 228 2

Никой не си е позволявал да превърне Ердоган в мишена

Според проф. Владимир Чуков президентът на Турция търси президентска република

Росен Стойчев

„Една от хипотезите на специализираните среди е, че турският президент Реджеп Ердоган може да е бил цел на атентатите в Истанбул. Става въпрос, за това, че буквално 15 минути преди атентата, който е станал в парка „Мачка“, кортежът на Ердоган е минал край място, което е било много близо. За мен обаче тази хипотеза е слабо вероятна. Поне до този момент никой не си е позволявал да превърне самия президент в мишена.“ Това пред Факти.бг арабистът проф. Владимир Чуков.

"Виждаме , че досието свързано със „Соколи на Кюрдистан“ се активизира, а паралелно с това вървят и арестите на активисти от партията на Демирташ – Демократичната партия на народите. Това е паралелният процес и подготовка за бъдещето народно допитване за превръщане на Турция в президентска република“, допълни Чуков.

Цялото интервю четете във Факти.бг.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 12:43  12.12.16
  Там им е грешката . И така го казва това за позволяването че кой знае къв е тоя нагъл резак . Не са решили не са го пречукали .
 • Българе
  Отговор
  2 15:58  12.12.16
  Тоя е арабист колкото аз съм франкофон..целта им е футболните запалянковци които излизаха от мача..от 8 години запалянковците на Бурсаспор имаха забрана да дойдат на футболен мач в Истанбул и тая година забраната се вдигна и се очакваше много зрители

Напиши коментар:


Публикувай