538 2

РБ: Ще проведем още едни консултации с ГЕРБ

По думите на Реформаторите могат да вземат мандат с ключови фигури от сегашния кабинет

РБ: Ще проведем още едни консултации с ГЕРБ
Снимка: Нова телевизия
Анжелина Димитрова

„В 9 часа имаме събиране на Изпълнителния съвет на Реформатрския блок, на който ще вземем решение. Нагласата на СДС е да проведем още едни консултации с ГЕРБ, за да търсим възможност за реализация за този мандат”, заяви по Нова телевизия Румен Христов, депутат от Реформаторския блок и зам.-председател на СДС.

По думите му, организирането на предсрочни парламентарни избори обслужвало единствено БСП и опозицията.

„Нищо не пречи да предложим използването на мандата основно от ГЕРБ, с посочен министър-председател от тях, разбира се, с наше съгласие. Основна конструкция от политическа партия ГЕРБ, а защо не и с лек ремонт този кабинет да продължи да работи”, добави Румен Христов, депутат от Реформаторския блок и зам.-председател на СДС.

От Реформаторсикя блок смятат, че могат да вземат мандат с ключови фигури от сегашния кабинет.

„Този, който избира министрите, е министър-председателят. А кой ще бъде той, ще реши ГЕРБ. Ако има правителство, то може да се случи само с политическа партия ГЕРБ която има 84 мандата. Очакваме от тях предложение за министър-председател. Може да бъде Бойко Борисов, може да бъде и друг, това те си преценяват”, каза още Румен Христов, депутат от Реформаторския блок и зам.-председател на СДС.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Г(Е)РОБ
  Отговор
  1 08:47  13.12.16
  Да бе... и вие ще реформирате народа на задна прашка.. Ама накрая ще ядете у-то сополив!
 • drafilov
  Отговор
  2 11:36  13.12.16
  TEZI SE SAMOUBIWAT RITUALNO PREDI IZBORI. AMA TOJ BOKO MAJ GI BAZIKA, CHE DA GI OTSVIRI ZA SLEDVASHTIQ PARLAMENT DA NE MU SE PRECHKAT.

Напиши коментар:


Публикувай