713 1

Силният вятър прочисти въздуха над Хитрино

През нощта е започнала най-важната част на операцията по обезопасяването на влаковата композиция

Силният вятър прочисти въздуха над Хитрино
Стефанаки Йоанис

Силният вятър, който духа в Шуменско, е помогнал за прочистването на въздуха над Хитрино след взрива на цистерни на гарата в селото.

Директорът на РИОСВ – Шумен Евелина Шишманова съобщи за bTV, че по последни данни от малко след 7 ч. тази сутрин „всички показатели са 70 – 80 пъти под нормата, т.е. в момента няма вредни, токсични вещества във въздуха и няма опасност за хората“.

При вятър разсейването е по-добро и дори да се получи пробив, някакво обгазяване, то ще бъде разсеяно бързо, обясни тя.

Предстои обаче да видим дали вятърът ще попречи на операцията по обезопасяването на влаковата композиция, която се взриви в селото. През нощта започна най-важната ѝ част – пожарникарите са започнали работата си по обърнатите вагони.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Г(Е)РОБ
    Отговор
    1 09:41  13.12.16
    Като прост човечец продължавам да се питам: - Защо като са ревнали да пращаме SMS-и ние с по 300-500 лева заплати и въшливи пенсии, то ония с премиите в хиляди от НС не дарят за сиромасите по една заплата... хайде поне аванс да бъде! - Като кмета го гледам че е турчин - съответно ДПС-арец де е неговата партия и неговия Хасан-Доган да дари едно милионче на сиромашията?! - Ми като има и Национален Траур то комшулъка ЕрбапДоган дето му е мило за всички турци из България не дари нещичко на турчолята си за Коледа... Забравих те български празници не тачат.. поне от хорска срама 100 турски лири да бе пратил! - Май и пир правят вече у нас по време на чума та търсят балами да дарят по 1 левче... като че ли с него ще се оправи нещо!

Напиши коментар:


Публикувай