1 534 7

На депутатите ще им се наложи да разгледат мажоритарния вот

Кадиев внесе за разглеждане законопроекта за промени на Изборния кодекс

На депутатите ще им се наложи да разгледат мажоритарния вот
Калина Петрова

Независимият депутат Георги Кадиев внесе за разглеждане в Народното събрание Законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс на омбудсмана Мая Манолова и инициаторите на референдума от "Шоуто на Слави".

"Днес внесох в деловодството на парламента законопроекта на Мая Манолова и екип за промяна на Изборния кодекс и въвеждане на мажоритарно гласуване в два тура", заяви Кадиев.

Волята на народа да бъде променена избирателната система е ясно заявена и българският Парламент трябва да поеме своята отговорност и да разгледа предложенията, без да се оправдава с технически аргументи, че няма кой да внесе даден законопроект.

Заравянето на главата в пясъка от страна на народните представители допълнително уронва престижа както на НС, така и на професията политик. Въпросът "За" или "Против" конкретния законопроект в момента не е важен. Важно е да се покаже на хората, че тяхното мнение има стойност; че имат подкрепа в желанието си избирателната система да бъде разгледана в Парламента и да бъде кардинално променена, заяви Кадиев.

На 21 ноември омбудсманът Мая Манолова заяви: "Внесохме в парламента законодателен израз на волята на народа, изразена на референдума". Тя припомни, че на проведения референдум над 2,5 млн. българи дадоха гласа си в подкрепа на мажоритарния вот на два тура.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 18:25  13.12.16
  Браво гн. Кадиев . ЕВРИКА . Имало и достойни Българи .
 • Г(Е)РОБ
  Отговор
  2 07:37  14.12.16
  Г.зовете си съдират вече за да отложат предсрочните избори и въпроса за мажоритарния дръвник...!
 • az2345
  Отговор
  3 08:32  14.12.16
  Народа гласува и ядно заяви какво иска за промяна.Наглите депутати въпреки това си гласуваха в бюджет 2017 партийна субсидия от 11 лв.,въпреки че НАРОДА КАЗА 1 лв.Няма подобна наглост! Затова с мажоритарен вот-вън боклучите от парламента. Благодаря на Г.Кадиев.
 • гост
  Отговор
  4 09:02  14.12.16
  Все пак се намери един достоен. Но какво от това след, като останалите ще бъдат против докрая.
 • Киро
  Отговор
  5 09:55  14.12.16
  Браво, Кадиев!

  Коментиран от #7

 • УЧУДЕН
  Отговор
  6 12:13  14.12.16
  Депутатите и управляващата ни пасмина гербаджийска, бесепарска, реформаторска, депесарска и патриотична показаха свинската си принадлежност освен кражбата и незачитане на народната воля те изгубиха и своя човешки образ. И питам: Господа, дупетати нали щяхте да дарите заплатите си и партийните субсидии за хората от Хитрино, за да разберем, че все още имате човешки образ, но явно Вие нямате такъв. Вие сте срам и позор за човешкия род. И заслужавате шут в дебелите Ви оядени задници и метла към Затвора.
 • Киро
  Отговор
  7 12:31  14.12.16

  До коментар #5 от "Киро":

  Не, не и не.

Напиши коментар:


Публикувай