1 506 7

На депутатите ще им се наложи да разгледат мажоритарния вот

Кадиев внесе за разглеждане законопроекта за промени на Изборния кодекс

Калина Петрова

Независимият депутат Георги Кадиев внесе за разглеждане в Народното събрание Законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс на омбудсмана Мая Манолова и инициаторите на референдума от "Шоуто на Слави".

"Днес внесох в деловодството на парламента законопроекта на Мая Манолова и екип за промяна на Изборния кодекс и въвеждане на мажоритарно гласуване в два тура", заяви Кадиев.

Волята на народа да бъде променена избирателната система е ясно заявена и българският Парламент трябва да поеме своята отговорност и да разгледа предложенията, без да се оправдава с технически аргументи, че няма кой да внесе даден законопроект.

Заравянето на главата в пясъка от страна на народните представители допълнително уронва престижа както на НС, така и на професията политик. Въпросът "За" или "Против" конкретния законопроект в момента не е важен. Важно е да се покаже на хората, че тяхното мнение има стойност; че имат подкрепа в желанието си избирателната система да бъде разгледана в Парламента и да бъде кардинално променена, заяви Кадиев.

На 21 ноември омбудсманът Мая Манолова заяви: "Внесохме в парламента законодателен израз на волята на народа, изразена на референдума". Тя припомни, че на проведения референдум над 2,5 млн. българи дадоха гласа си в подкрепа на мажоритарния вот на два тура.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 18:25  13.12.16
  Браво гн. Кадиев . ЕВРИКА . Имало и достойни Българи .
 • Г(Е)РОБ
  Отговор
  2 07:37  14.12.16
  Г.зовете си съдират вече за да отложат предсрочните избори и въпроса за мажоритарния дръвник...!
 • az2345
  Отговор
  3 08:32  14.12.16
  Народа гласува и ядно заяви какво иска за промяна.Наглите депутати въпреки това си гласуваха в бюджет 2017 партийна субсидия от 11 лв.,въпреки че НАРОДА КАЗА 1 лв.Няма подобна наглост! Затова с мажоритарен вот-вън боклучите от парламента. Благодаря на Г.Кадиев.
 • гост
  Отговор
  4 09:02  14.12.16
  Все пак се намери един достоен. Но какво от това след, като останалите ще бъдат против докрая.
 • Киро
  Отговор
  5 09:55  14.12.16
  Браво, Кадиев!

  Коментиран от #7

 • УЧУДЕН
  Отговор
  6 12:13  14.12.16
  Депутатите и управляващата ни пасмина гербаджийска, бесепарска, реформаторска, депесарска и патриотична показаха свинската си принадлежност освен кражбата и незачитане на народната воля те изгубиха и своя човешки образ. И питам: Господа, дупетати нали щяхте да дарите заплатите си и партийните субсидии за хората от Хитрино, за да разберем, че все още имате човешки образ, но явно Вие нямате такъв. Вие сте срам и позор за човешкия род. И заслужавате шут в дебелите Ви оядени задници и метла към Затвора.
 • Киро
  Отговор
  7 12:31  14.12.16

  До коментар #5 от "Киро":

  Не, не и не.

Напиши коментар:


Публикувай