989 3

Брюксел отпуска 10 млн. евро за Хитрино

Анатоли Стайков

Европейската комисия и българските власти постигнаха съгласие 20 милиона лева (10 милиона евро) незабавно да бъдат предоставени с цел бързо възстановяване на местната инфраструктура, засегната от трагедията.

Решението идва след постоянни контакти с българското правителство и серия консултации в създадената вчера в ЕК работна група в помощ на пострадалото село, в която участват комисарите по земеделието и регионалното развитие – Фил Хоган и Корина Крецу.

То предвижда ускорена реализация на целеви проекти за възстановяване на разрушената инфраструктура и ще даде възможност и за разкриване на временни работни места в засегнатия район.

Министърът на земеделието Десислава Танева, която е в Брюксел за редовния Съвет по земеделие, обяви след среща със заместник-председателя на Комисията Кристалина Георгиева, че се търсят и други варианти за подкрепа на Хитрино:

"Само ден, след като в Комисията беше създадена работна група за помощ на Хитрино, вече има първи положителен резултат, и той е от огромно значение за нас. Тази незабавна подкрепа за пореден път ни показва, че когато е изправена пред трудни моменти, България не е сама и българите винаги могат да разчитат на европейска солидарност", заяви Десислава Танева.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Jorkata
  Отговор
  1 16:54  13.12.16
  Aide sega upravlqvashtite pak she prilapat

  Коментиран от #2

 • onq s konq
  Отговор
  2 17:29  13.12.16

  До коментар #1 от "Jorkata":

  Завистта е грях,АКО НЕ ЗНАЕШ
 • Г(Е)РОБ
  Отговор
  3 07:35  14.12.16
  Ако бяха българи а не турци и един гол х... нямаше да им отпуснат!

Напиши коментар:


Публикувай